Vahvistu vanhempana -hanke

Toimintaa ja tukea perheille, joissa isällä tai äidillä on tuentarvetta oppimisessa ja ymmärtämisessä.

Haku Vahvistu vanhempana valmennukseen auki nyt! Lue lisää ja hae mukaan tästä linkistä.

Kaikille eväät elämään -logo

 

 • Onko sinulla lapsia tai haaveiletko lapsista?
 • Haluatko oppia uusia taitoja vanhempana olemiseen ja perhearkeen?
 • Kaipaatko tukea jaksamiseen ja perheenne asioiden hoitamiseen?
 • Onko sinulla tuentarvetta oppimisessa ja ymmärtämisessa, esimerkiksi oppimisvaikeuksia, kehitysvamma tai autismikirjoinhäiriö?

Vahvistu vanhempana -hanke valmentaa perheitä, joissa vanhempi, eli isä tai äiti, tarvitsee tukea oppimisessa ja ymmärtämisessä. Toimintaan osallistuminen ei vaadi mitään diagnoosia, mutta sinulla voi esimerkiksi olla kehitysvamma, autismikirjon häiriö tai laaja-alaisia oppimisvaikeuksia.

Toiminta on tarkoitettu myös perheiden lähi-ihmisille. Lähi-ihmisellä tarkoitamme perheen arjessa mukana olevaa ystävää, sukulaista tai työntekijää.

Järjestämme perheille ja perheiden lähi-ihmisille:

 • Vahvistu vanhempana -valmennus. Hae mukaan valmennukseen. Valmennus kestää puoli vuotta. Sen aikana perheet ja heidän lähi-ihmisensä keskustelevat, harjoittelevat ja tekevät vanhemmuuteen liittyviä tehtäviä yhdessä. Valmennukseen kuuluu kaksi kurssijaksoa. Kurssijaksolla ollaan kolme päivää kurssikeskuksessa tai kylpylässä. Lisätietoa valmennuksesta löydät täältä.
 •  Vahvistu vanhempana -ryhmät. Tule mukaan Vahvistu vanhempana ryhmiin puhumaan muiden perheiden ja Vahvistu vanhempana -työntekijöiden kanssa. Ryhmiä voidaan järjestää netissä tai kasvotusten. Ryhmissä myös tehdään yhdessä asioita, kuten harjoituksia ja katsotaan videoita. Kerro meille, mistä sinä haluaisit keskustella. Mietitään lisää toimintaa yhdessä. Vahvistu vanhempana Facebook-ryhmän löydät täältä.
 • Vahvistu vanhempana -tukitapaamiset. Voit varata ajan yksin, kaksin tai koko perheen kesken tukitapaamiseen. Tapaamisessa etsitään vahvuuksia, ratkaisuja ja uusia taitoja. Tapaamisessa voidaan puhua esimerkiksi omasta arjesta ja jaksamisesta. Tukitapaamiseen voi tulla myös perheen lähi-ihminen. Tukitapaamisia voidaan järjestää 1 – 5 kertaa. Tapaa
  Kuvassa Sirpa Mäkinen ja Taija Humisto.
  Sirpa Mäkinen ja Taija Humisto. Kuva: Laura Vesa

  mispaikka sovitaan yhdessä Vahvistu vanhempana -työntekijän kanssa. Tapaamisissa mietitään myös, mitä muuta tukea voisit tarvita. Lisätietoa tukitapaamisista löydät täältä.

 • Kehitämme toimintaa koko ajan. Kerro meille millaista toimintaa sinä haluaisit perheille. Voit ottaa meihin yhteyttä tai jättää omat yhteystietosi tällä lomakkeella.

Voit soittaa tai lähettää meille sähköpostia. Sirpan ja Taijan yhteystiedot löytyvät sivun alalaidasta.