Selko-oppaat: ”Vahvistu vanhempana” ja ”Vanhemmuus jatkuu”

Selkokieliset oppaat vanhemmuudesta, lastensuojelusta, parisuhteesta sekä erosta.

Vahvistu vanhempana

Vahvistu vanhempana on selkokielinen opas vanhemmuudesta. Vanhempana kohtaat paljon iloa. Kuitenkin myös vaikeita tilanteita voi tulla lapsen eri ikävaiheissa. Muista, että sinun ei tarvitse selviytyä äitinä tai isänä yksin. Tämä opas antaa sinulle tukea vaikeisiin tilanteisiinja vinkkejä, miten niissä voi toimia. Voit ladata selko-oppaan pdf-muodossa tästä linkistä:
Vahvistu vanhempana

””

Vanhemmuus jatkuu

Vanhemmuus jatkuu on selkokielinen opas lastensuojelusta ja tarkoitettu kaikille, jotka haluavat selkokielistä tietoa lastensuojelusta ja vanhemmuudesta huostaanoton tai sijoituksen jälkeen. Vanhempi on aina oman lapsensa vanhempi. Vanhemmuus jatkuu silloinkin, jos lapsi otetaan huostaan tai sijoitetaan kodin ulkopuolelle. Huostaanotto tai sijoitusvoivat aiheuttaa syvän kriisin. Kriisistä voi selvitä, ja siihen saa apua. Voit ladata selko-oppaan pdf-muodossa tästä linkistä:
Vanhemmuus jatkuu

””

 

Parisuhde

Parisuhde on selkokielinen opas, joka on tehty yhdessä kokemustoimijoiden kanssa. Oppaassa on myös tehtäviä, jotka auttavat sinua pohtimaan parisuhdetta. Julkaisija Kehitysvammaisten Tukiliitto yhdessä Parisuhdekeskus Kataja ry:n ja Ensi- ja turvakotien liitto ry:n kanssa, 2022. Voit ladata selko-oppaan pdf-muodossa tästä linkistä:
Parisuhde

””

Ero ja vanhemmuus

Ero ja vanhemmuus on selkokielinen opas erosta ja vanhemmuudesta. Opas on tehty yhdessä kokemustoimijoiden kanssa. Oppaassa on myös tehtäviä, jotka auttavat sinua pohtimaan eroa ja vanhemmuutta eron jälkeen. Julkaisija Kehitysvammaisten Tukiliitto yhdessä Parisuhdekeskus Kataja ry:n ja Ensi- ja turvakotien liitto ry:n kanssa, 2022. Voit ladata selko-oppaan pdf-muodossa tästä linkistä:
Ero ja vanhemmuus

””

 

Molempia oppaita voi myös tilata maksutta Tukiliitosta sähköpostilla osoitteesta
tilaukset@tukiliitto.fi