Töihin Tukiliittoon

Tällä sivulla kerrotaan Tukiliiton avoimista työpaikoista. #Rekry

Kehitysvammaisten Tukiliitto on valtakunnallinen ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö, johon kuuluu 160 jäsenyhdistystä. Olemme kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä oma järjestö. Toimintamme on tarkoitettu kaikille samankaltaista tukea tarvitseville, diagnoosiin katsomatta.

Hallinnon assistentti 1.10.-31.12.2023 (40-60 %:n työaika)

  • Työtehtävinä on toimia toisena jäsenrekisterin pääkäyttäjänä ja tukea johtoa mm. liittohallituksen kokousten järjestelyissä.
  • Työtehtävä edellyttää hyviä ICT-taitoja, huolellisuutta ja palveluhenkisyyttä. Tehtävässä tarvitaan myös aktiivista työotetta ja kiireensietokykyä ruuhkatilanteissa.
  • Odotamme, että sinulla on soveltuva koulutus, opiskelet esim. liiketalouden perustutkintoa tai sinulla on kokemusta vastaavista tehtävistä.
  • Työtehtäviä on mahdollista tehdä osin etänä.
  • Palkkaus Sosiaalialan järjestötyön työehtosopimuksen mukaisen vaativuusryhmä 4.
  • Tehtävä tulee mahdollisesti jatkumaan vuonna 2024.

Lisätietoa tehtävästä voit kysyä kansalaistoiminnan päällikkö Lea Vaittilta lea.vaitti@tukiliitto.fi . Hänelle voit lähettää myös vapaamuotoisen hakemuksesi ja cv:n 15.9. mennessä. Työhaastattelut pidetään 18.9. Tulppaanitalossa, Pinninkatu 51 Tampere.

Kiinnostaako keikkahommat – hae töihin Tukiliiton tapahtumiin!

Tukiliitto järjestää koulutuksia, erilaisia tilaisuuksia ja lomia kehitysvammaisille lapsille ja aikuisille sekä heidän perheilleen ja läheisilleen. Tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea. Tukiliittoon kuuluva Harvinaiskeskus Norio järjestää vertaistapaamisia ja perhekursseja harvinaisia sairauksia sairastaville ja heidän perheilleen sekä vertaistapaamisia muun muassa sisaruksille sekä harvinaissairaille nuorille.

Erilaisten tapahtuminen toteuttamiseen tarvitsemme keikkatyöntekijöitä, enimmäkseen ohjaajia. Ohjaajien tehtävänä on ohjata ja avustaa tapahtumaan osallistumisessa osallistujien yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Ohjaajat työskentelevät niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin kanssa. Ohjaajina voivat toimia täysi-ikäiset, motivoituneet ja vastuuntuntoiset henkilöt. Sosiaali- ja terveysalan opinnot, tutkinto tai työkokemus katsotaan eduksi, mutta ei ole välttämätön. Tukiliitto haastattelee hakijat ja perehdyttää heidät tehtävään. Kaikkia kehitysvammaisten aikuisten ja lasten kanssa työskenteleviä edellytetään esittämään lasten kanssa työskentelevien rikostaustaote.

Ohjaajan oppaasta voit lukea lisää ohjaajan työstä ja työsuhdeasioista. Saat halutessasi PDF-version Ohjaajan oppaasta Tukiliiton työntekijältä. Voit hakea Tukiliitosta keikkahommia täyttämällä tilapäistyöntekijän hakulomakkeen

Täytetty hakulomake toimii työhakemuksena, liitteitä ei tarvita. Yleistietoa Tukiliiton tilapäistyömahdollisuuksista kertoo mielellään suunnittelija Pia Henttonen, tiedot sivun alaosassa. Jos haluat tarkempia tietoja, löydät vuoden 2023 tapahtumat ja yhteyshenkilöt seuraavasta luvusta.

Millaisia tilapäistöitä on tarjolla vuonna 2023?

Etsimme tämän vuoden tapahtumiin enimmäkseen uusia ohjaajia. Satunnaisesti tarvetta voi olla myös uusille avustajille, vastaaville ohjaajille sekä erilaisten toimintojen, esimerkiksi taidesessioiden vetäjille. Yksittäisen työkeikan kesto vaihtelee parista tunnista muutamaan päivään tapahtumasta riippuen.

Ohjaajia vertaislomille (tuetut lomat) lapsiperheille ja kehitysvammaisille aikuisille

Yhteyshenkilö Pia Henttonen, tiedot sivun lopussa.

Perheiden ja aikuisten vertaislomat toteutetaan yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuollon (MTLH) kanssa. Lomat tarjoavat kehitysvammaisten lasten perheille ja kehitysvammaisille aikuisille virkistystä ja rentoutusta, ohjattua tekemistä yhdessä muiden osallistujien kanssa sekä vertaistukea.  Vuonna 2023 järjestetään kaksi perheiden lomaa ja kolme aikuisten lomaa, tarkemmat tiedot lomapaikoista alla. Tukiliiton vertaislomilla on osallistujien tukena Tukiliiton palkkaamia ohjaajia. Ohjaajille järjestetään majoitus ja ruokailut lomapaikassa.

Lapsiperheiden vertaislomat

Vertaisloma lapsiperheille (tuettu loma) 11.–16.6.2023 Kylpylähotelli Rauhalahti, Kuopio

Vertaisloma lapsiperheille (tuettu loma) 30.7.–4.8.2023 Liikuntakeskus Pajulahti

Vertaislomat aikuisille

Vertaisloma aikuisille 29.5.–3.6.2023 Rokua Health & Spa, Rokua

Vertaisloma aikuisille 28.8.–2.9.2023, Sport & Spa Vesileppis, Leppävirta

Vertaisloma aikuisille 18.–23.9.2023 Lohja Spa & Resort

Ohjaajia  Yhdenvertaiseen kaveritoimintaan

Yhteyshenkilö Pia Björkman, tiedot sivun lopussa.

Yhdenvertainen kaveritoiminta tarvitsee ohjaajia satunnaisesti. 10.6. tarjolla päivän työpesti Jyväskylässä ja Tampereella. Lisäksi Vaparitoimintaan liittyviä ohjaajan tuntitöitä pitkin vuotta.

Hakijoilta toivotaan ymmärrystä nuorten ja aikuisten toimijuuden tukemisesta. Sitoudumme Kohtaamisen periaatteisiimme.

Ohjaajia Harvinaiskeskus Norion perheiden vertaistapaamisiin Laukaalle

Yhteyshenkilö Katri Lehmuskoski, tiedot sivun lopussa.

Harvinaiskeskus Norio järjestää vertaistapaamisia perheille, joilla on harvinainen sairaus. Kevään tapaamiset järjestetään viikonloppuna la-su.22.-23.4, 20.-21.5 ja 17.-18.6 Laukaalla, kylpylähotelli Peurungassa lähellä Jyväskylää. Tapaamisissa tarvitaan useita ohjaajia lauantaina auttamaan lapsia ja nuoria osallistumaan omaan ohjelmaansa, kun vanhemmilla on vertaiskeskusteluja. Lisäksi muutama ohjaaja myös sunnuntaisin tukemaan perheitä osallistumaan kaikille yhteiseen ohjelmaan.

Harvinaista sairautta sairastavien lasten sisaruksille järjestetään kaksi omaa vertaistapaamista, joiden ajankohdat ja paikat ovat vielä auki.

Ohjaajia Harvinaiskeskus Norion kursseille

Yhteyshenkilö Johanna Valkonen, tiedot sivun lopussa.

Tukea harvinaiseen murroikään-nuorten perhekurssit

Perhekurssien tavoitteena on tukea nuoria ja heidän läheisiään arjessa harvinaisen sairauden kanssa.  Harvinaiskeskus Norio järjestää vuosittain 3-4 murrosikäisten lasten perheille tarkoitettua kurssia. Ohjaajat auttavat nuoria ja sisaruksia osallistumaan kurssin ohjelmaan. Kursseja järjestetään eri puolilla Suomea.

Harvinaisten nuorten perhekurssi: Fragiili -X-oireyhtymä 14.-16.4.2023  Kylpylähotelli Peurunka, Laukaa

Harvinaisen hieno viikonloppu -kurssi harvinaisille vaikea vammaisille nuorille 6.-8.10.2023 Nuorisokeskus Marttinen, Virrat

Nuorten perhekurssi: Harvinainen kehitysvammaoireyhtymä järjestetään syksyllä.

Kurssit perheille, joissa lapsella on huuli- ja/tai suulakihalkio

Kursseilla käsitellään hoitoon, kuntoutukseen ja lapsen kehityksen tukemiseen liittyviä ajankohtaisia asioit. Kursseilla tarvitaan ohjaajia huolehtimaan eri-ikäisistä lapsista. Ohjaajat auttavat lapsia ja nuoria osallistumaan kurssin ohjelmaan.

Kursseja on neljä: nuorten oma kurssi, alakouluikäisten (n. 7-12.v) halkiolasten perhekurssi, leikki-ikäisten (n. 3-6.v) halkiolasten perhekurssi, vauvaikäisten (n. 0-2.v) halkiolasten perhekurssi. Kurssit järjestetään Helsingissä.

Vauvaikäisten (n. 0-2.v) halkiolasten perhekurssi 28.11.-1.12.2023

Leikki-ikäisten (n. 3-6.v) halkiolasten perhekurssi 18.-20.5.2023

Alakouluikäisten (n. 7-12.v) halkiolasten perhekurssi 6.-9.6.2023

Nuorten kurssi (n. 13-17 .v)  1.-3.8.2023. Tiedot myöhemmin.

*

Lue lisää: Tietoa kehitysvammasta. Kehitysvamma on vamma ymmärrys- ja oppimiskyvyn alueella. 

Lue lisää: Mikä on Tukiliitto? Tukiliitto on ihmisoikeus- ja kansalaisjärjestö, joka puolustaa kehitysvammaisten ihmisten ja heidän läheistensä oikeuksia. 

Lue lisää: Mikä on Harvinaiskeskus Norio? Harvinaiskeskus Norio tarjoaa tietoa ja tukea harvinaisiin sairauksiin.