Vertaislomat -Tuetut lomat perheille ja aikuisille

Lomajärjestöjen vertaislomat eli tuetut lomat kehitysvammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien lasten perheille ja aikuisille

Kehitysvammaisten Tukiliitto, Malike ja Harvinaiskeskus Norio järjestävät vertaislomia lapsiperheille, joissa lapsella tai aikuisella on erityistä tuen tarvetta tai kehitysvamma. Vertaislomat eli tuetut lomat järjestetään yhdessä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa.

Loman tarkoitus

Hyppää hetkeksi irti arjesta ja hae mukaan vertaislomalle! Vertaislomalla rentoudutaan perheen kesken, nautitaan erilaisista aktiviteeteista sekä ympäröivästä luonnosta. Osa ohjelmasta on erikseen vanhemmille ja lapsille. Tuetulla lomalla voi tavata toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea ja voimavaroja arjen tueksi. Loman tavoitteena on lisätä koko perheen hyvinvointia.

Lomalle pääsyn perusteet ovat taloudelliset, sosiaaliset tai terveydelliset.

Lue lisää Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n järjestämistä lomista tästä linkistä

Lomien toteutus

Lomat toteutetaan täysihoidolla, johon sisältyy aamiainen, lounas ja päivällinen sekä lomaohjelma. Välipaloista, matkakuluista ja mahdollisten retkien kustannuksista lomalaiset vastaavat itse. Kullekin perhelomalle valitaan enimmillään 10 perhettä (Malikkeen lomille 7 perhettä), joissa lapsella on kehitysvamma tai erityistä tuen tarvetta.

Loman omavastuuosuus aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä on 125 €/loma sisältäen täysihoidon ja ohjelman loman ajan. Alle 17-vuotiaat lomailevat maksutta. Lomailijat maksavat itse matkakulunsa lomakohteeseen.

Lomat toteutetaan STEA:n tuella ja yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa.

Voit hakea lomalle jos asut vakituisesti Suomessa, eikä sinulla olisi muutoin taloudellisesti mahdollisuutta lomailla. Päähakijan on oltava aikuinen. Lomaa haetaan MTLH:n sivujen kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Hakuaika päättyy 3 kuukautta ennen loman alkamista. Löydät lomat myös Kehitysvammaisten Tukiliiton, Malikkeen ja Harvinaiskeskus Norion tapahtumakalenterista.

MTLH tekee lomapäätökset sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n linjausten mukaisesti. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit tiedustella suoraan MTLH ry:stä.

Tukiliiton vertaislomat lapsiperheille 2024

Vertaislomat lapsiperheille, joissa on kehitysvammainen tai erityistä tukea tarvitseva lapsi.

Malikkeen vertaislomat  lapsiperheille 2024

Vertaislomat lapsiperheille, joissa on vaikeasti vammainen lapsi, joka tarvitsee toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.

Harvinaiskeskus Norion vertaislomat lapsiperheille 2024

Vertaislomat lapsiperheille, joissa lapsella tai nuorella on jokin harvinainen kehitysvammaoireyhtymä tai esimerkiksi harvinainen geeni- tai kromosomimuutos.

Tukiliiton vertaislomat aikuisille 2024

Vertaislomat kehitysvammaisille tai tukea tarvitseville aikuisille. Lue täältä lisätietoa aikuisille suunnatuista vertaislomista.