Ohjaamme ja neuvomme

Aluekoordinaattorit ovat yhdistyksiä varten. Opastamme esimerkiksi vaikuttamisen ja vapaaehtoistoiminnan kysymyksissä.

Aluekoordinaattori – Tukiliiton asiantuntija lähellä sinua ja perhettäsi

Tukiliitolla on neljä aluekoordinaattoria. Aluetoimistot sijaitsevat Hämeenlinnassa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa.

Ajankohtaista 

  • Ei voimavararajausta:
    Kehitysvammajärjestöt vaativat, että vammaispalvelulain henkilökohtaista apua koskevasta säännöksestä on poistettava voimavaraedellytys. Lue lisää sivultamme.  Vaatimusta tukee pop up -kampanja #eivoimavararajausta.

Aluetyön tavoitteena on tukea yhdistyksiä alueellisessa ja paikallisessa vaikuttamistyössä. Aluekoordinaattorit tukevat, innostavat ja neuvovat yhdistysten toiminnan suunnittelussa ja kehittämisessä sekä mahdollisissa yhdistysten yhdistymisprosesseissa.

Aluekoordinaattorit kouluttavat jäsenyhdistysten toimijoita sekä  neuvovat sosiaaliturvaan, palvelusuunnitteluun ja erityishuoltoon liittyvissä asioissa.

Aluekoordinaattorit ovat aktiivisesti mukana vaikuttamassa alueellisissa verkostoissa keskeisten sidosryhmien kanssa ja välittävät niistä tiedot yhdistysten käyttöön.

Tavoitteena on myös vahvistaa vammaisten henkilöiden aktiivista roolia sekä alueellista Me itse -ryhmien ja paikallisten tukiyhdistysten yhteistyötä.

 

Tukiliiton sekä alueellinen että valtakunnallinen tiedotus tapahtuu Akkunassa, joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Akkunassa tiedotetaan liiton sisäisesti tiedotettavista asioista sekä ajankohtaisista kehitysvamma-alaan ja yhdistys- ja vapaaehtoistoimintaan liittyvistä asioista.