Tukiliitto tukee ukrainalaisia

Ukrainan ja Venäjän sota koskettaa myös kehitysvammaisia ihmisiä, jotka ovat sodan keskellä erityisen haavoittuvassa asemassa. Tälle sivulle kokoamme omia blogitekstejämme ja uutisiamme Ukrainan tilanteesta. Kerromme myös, miten Tukiliitto tukee ukrainalaisia, ja miten voit olla mukana auttamassa.

Inclusion Europen puheenjohtaja Jyrki Pinomaa kertoo blogitekstissään, miten Tukiliiton eurooppalaisten sisarjärjestöjen kattojärjestö on auttanut Ukrainan kehitysvammaisia kevään ja alkukesän aikana. Juhannusaattona lahjoituksia oli kertynyt jo noin 600 000 euroa.

""
Ukrainassa tarvitaan apua vielä pitkään.

Blogi: Inclusion Europe on kerännyt Ukrainan kehitysvammaisille jo 600 000 euroa – tästä lähes 90 000 euroa on suomalaisilta lahjoittajilta

 

 

 

 

 

 

Alina ja Vitali Smahliuk pakenivat Ukrainasta 9-vuotiaan vammaisen Timur-poikansa kanssa heti sodan alussa. Suomeen paennut perhe kertoo, että elämä erityislapsen kanssa oli Ukrainassa vaativaa jo ennen sotaa. Artikkeli on julkaistu myös Tukiviestissä 2 / 2022. Lehden teemana oli Muutosten aika.

Vitali, Timur ja Alina Smahliuk kantavat huolta Ukrainaan jääneistä läheisistään.

Tarinat: Sota mullisti Timurin arjen

 

 

 

 

 

Kehitysvammaisten Tukiliiton toiminnanjohtaja Risto Burman kävi Puolassa selvittämässä, miltä Ukrainan kehitysvammaisten pakolaisten tilanne näyttää naapurimaasta käsin. Matkalta syntyneessä blogisarjassa julkaistaan kaikkiaan kolme osaa. Tämä on sarjan kolmas ja viimeinen osa.

Järjestön neuvontapiste puolalaisella rautatieasemalla. Ihmisiä ja opastuskyltti.
Järjestön neuvontapiste puolalaisella rautatieasemalla. Kuva: Risto Burman

Venäjän sota Ukrainassa, blogisarjn osa 3/3: Miten Suomi voi auttaa?

 

 

 

 

Kehitysvammaisten Tukiliiton toiminnanjohtaja Risto Burman kävi Puolassa selvittämässä, miltä Ukrainan kehitysvammaisten pakolaisten tilanne näyttää naapurimaasta käsin. Matkalta syntyneessä blogisarjassa julkaistaan kaikkiaan kolme osaa. Tämä on sarjan toinen osa.

Järjestön neuvontapiste puolalaisella rautatieasemalla. Ihmisiä ja opastuskyltti.
Järjestön neuvontapiste puolalaisella rautatieasemalla. Kuva: Risto Burman

Venäjän sota Ukrainassa, blogisarjan osa 2/3: Vammaiset ihmiset pakolaisina

 

 

 

 

Ukrainasta pakenevat kehitysvammaiset henkilöt tarvitsevat Suomessakin tukea, ja esimerkiksi ahtaan vastaanottokeskuksen olot voivat olla mahdottomat. Keski-Suomen Kehitysvammaisten Tuki ry sai ensimmäisen kokemuksensa siitä, millaista käytännön apua Suomeen paennut perhe voi kaivata.

""
Ukrainan pakolaisten joukossa on myös erityistä tukea tarvitsevia ihmisiä.

Keski-Suomen Kehitysvammaisten Tuki ry järjesti asunnon Ukrainasta paenneen monivammaisen pojan perheelle

 

 

 

 

 

Kehitysvammaisten Tukiliiton toiminnanjohtaja Risto Burman kävi Puolassa selvittämässä, miltä Ukrainan kehitysvammaisten pakolaisten tilanne näyttää naapurimaasta käsin. Matkalta syntyneessä blogisarjassa julkaistaan kaikkiaan kolme osaa. Tämä on sarjan ensimmäinen osa.

Järjestön neuvontapiste puolalaisella rautatieasemalla. Ihmisiä ja opastuskyltti.
Järjestön neuvontapiste puolalaisella rautatieasemalla. Kuva: Risto Burman

Venäjän sota Ukrainassa, blogisarjan osa 1/3: Mikä on kehitysvammaisten pakolaisten tilanne ja kuka heitä auttaa?

 

 

 

 

Tukiliitossa työskentelevä, kahden erityistä tukea tarvitsevan nuoren äiti Sanna Salmela pohtii blogitekstissään, miten käsitellä Ukrainan sotaa erityistä tukea tarvitsevan nuoren kanssa ja miten nuorta voisi suojella mediasta silmille vyöryvältä sotamateriaalilta.

auringonkukkia
Huolehtimisen sijaan tekee hyvää keskittyä tietoisesti iloa tuottaviin asioihin.

Tänäänkin on hyvä päivä elää