Perinnöllisyyshoitaja Ulla Parisaarelle ansioituneen harvinaistyön diplomi

29.11.2023
Harvinaiskeskus Norion perinnöllisyyshoitaja Ulla Parisaarelle myönnettiin tunnustus pitkäjänteisestä työstä harvinaissairaiden hyväksi Tekojen tiistaina 28.11.2023.

Harvinaiskeskus Norion perinnöllisyyshoitaja Ulla Parisaarelle myönnettiin tunnustus pitkäjänteisestä työstä harvinaissairaiden hyväksi Tekojen tiistaina 28.11.2023.

Harvinaiset-verkosto palkitsi diplomilla kolme järjestöissä pitkäjänteistä ja vaikuttavaa harvinaistyötä tehnyttä ammattilaista. Harvinaiset-verkosto myönsi Ansioituneen harvinaistyön diplomin vuonna 2023 Maria Hintzelle, Ulla Parisaarelle sekä Ritva Pirttimaalle.

Verkosto toteaa perusteluissaan: ”Maria Hintze ja Ulla Parisaari ovat jo lähes puoli vuosisataa – Maria 28 vuotta Folkhälsanilla ja Ulla 30 vuotta Tukiliiton Harvinaiskeskus Noriossa – tarjonneet harvinaissairaille ja heidän läheisilleen neuvontaa ja ohjausta sekä henkilökohtaista keskusteluapua harvinaisiin ja perinnöllisiin sairauksiin liittyen. Harvinaisiin ja perinnöllisiin sairauksiin ei aina ole helppoa löytää tietoa. Sairastuneella ja hänen läheisillään voi olla suuri tarve keskustelulle asiasta ymmärtävän ammattilaisen kesken.

Ritva Pirttimaa on tehnyt pitkän ja ansiokkaan uran Lihastautiliitossa harvinaissairaiden parissa. Myös Harvinaiset-verkostolle Lihastautiliiton edustajana verkostossa toimineen Pirttimaan työpanos on ollut merkittävä ja hyödyttänyt koko harvinaisyhteisöä. Ritvan käsialaa on myös verkoston iskulause: ”Tarjoamme tuhansiin kohtaamisiin perustuvan harvinaissairaan arjen asiantuntijuuden käyttöösi”.”

 

Ulla aloitti perinnöllisyyshoitajan työt 30 vuotta sitten Väestöliiton perinnöllisyysklinikalla. Työ on muuttunut vuosien varrella paljonkin, mutta ytimessä ovat yhä harvinaissairaiden ja heidän läheistensä tukeminen sairauteen ja perinnöllisyyteen liittyvissä kysymyksissä. Koko Harvinaiskeskus Norio onnittelee Ullaa tunnustuksesta!

Harvinaiset-verkosto myöntää vuosittain Ansioituneen harvinaistyön diplomin pitkäjänteisestä työstä harvinaissairaiden hyväksi. Tunnustuksella Harvinaiset-verkosto haluaa tehdä näkyväksi sitä hyvää ja arvokasta työtä, jota järjestöjen pitkäaikaiset ja sitoutuneet työntekijät tekevät harvinaissairaiden ja heidän läheistensä tukemiseksi.