Pohjois-Suomen Elämä omaksi -hanke (ESR)

Pohjois-Suomen Elämä omaksi -hanke luo kohtaamispaikkoja ja kehittää kokemustoimijuutta kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden tukemiseksi.

Hankkeella haemme ratkaisua yhdenvertaisuuden, yksinäisyyden ja turvattomuuden ongelmiin, jotka koskettavat kehitysvammaisia ja samankaltaista tukea tarvitsevia nuoria ja aikuisia. Hyödynnämme hankkeessa toimintatapoja, jotka on kehitetty Tukiliiton aiemmissa kehittämishankkeissa.

Pohjois-Suomen Elämä omaksi -hanke toimii Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella. Hankkeen toteutusaika on 1.6.2021 – 30.6.2023. Sitä rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Hankkeen tavoitteet

  • Osallistujat löytävät mieleisiään vapaa-ajanviettotapoja ja uusia ihmissuhteita.
  • Osallistujat saavat tietoa tuetun työllistymisen mahdollisuuksista.
  • Osallistujien kokonaisvaltainen mielenhyvinvointi vahvistuu.
  • Osallistujat saavat mahdollisuuksia ja valmiuksia vaikuttaa heille suunnattuun tukeen ja palveluihin sekä yhdistysten toimintaan.

Hankkeen toimintamallit

  • Alueella käynnistetään paikallisia ja verkossa toimivia kohtaamispaikkoja eli Kohtaa mut -kahviloita tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Työskentelemme yhteistyössä Tukiliiton jäsenyhdistysten ja muiden alueellisten kumppanien kanssa. Toimintaan kuuluu myös yksilöllinen matalankynnyksen tuki omannäköisen arjen ja vapaa-ajan pohdintaan.
  • Kehitämme tukea tarvitseville ihmisille suunnattua kokemustoimijakoulutusta ja materiaaleja. Toimimme koulutettujen kokemustoimijoiden tukena ja edistämme toimintamallin käyttöönottoa alueen yhdistyksissä ja verkostoissa.

Haluatko tietää hankkeesta lisää? Ota yhteys hankepäällikkö Anne Vuorenpäähän. Annen yhteystiedot löytyvät sivun alareunasta.

Vasemmalla on Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo ja oiekalla on Euroopan unionin lippulogo, jossa on tummansinisellä pohjalla 12 keltaista tähteä ympyrän muodossa. Lipun alla lukeeEuroopan unioni ja sen alla Euroopan sosiaalirahasto.