Elämä omaksi -hanke pähkinänkuoressa

Alueellinen Elämä omaksi -hanke luo kohtaamispaikkoja ja kehittää kokemustoimijuutta kehitysvammaisten ihmisten osallisuuden tukemiseksi.

Elämä omaksi -hanke toimii Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan alueella ja sen toteutusaika on 1.6.2021 – 30.6.2023. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Hankkeella haetaan ratkaisua kehitysvammaisten ja samankaltaista tukea tarvitsevien nuorten ja aikuisten yhdenvertaisuuden, yksinäisyyden ja turvattomuuden ongelmiin.

Tavoite 1:

  • Osallistujat löytävät mieleisiään vapaa-ajanviettotapoja, saavat uusia ihmissuhteita, saavat tietoa tuetun työllistymisen mahdollisuuksista ja heidän kokonaisvaltainen mielenhyvinvointinsa vahvistuu.
  • Keinot:
    Alueella käynnistetään paikallisia ja verkossa olevia kohtaamispaikkoja, Kohtaa mut -kahviloita tukea tarvitseville nuorille ja aikuisille. Toimintaan kuuluu myös yksilöllinen matalankynnyksen tuki omannäköisen arjen ja vapaa-ajan pohdintaan.

Tavoite 2:

  • Osallistujat saavat mahdollisuuksia ja valmiuksia vaikuttaa heille suunnattuun tukeen ja palveluihin sekä yhdistysten toimintaan.
  • Keinot:
    Kokemustoiminnan kehittäminen esimerkiksi saavutettava kokemustoimijakoulutus ja sen kokeilu alueella sekä erilaisten kokemustoiminnan tehtävien harjoittelu ja mahdollistaminen eri tilanteissa ja toimintaympäristöissä.

Vasemmalla on Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo ja oiekalla on Euroopan unionin lippulogo, jossa on tummansinisellä pohjalla 12 keltaista tähteä ympyrän muodossa. Lipun alla lukeeEuroopan unioni ja sen alla Euroopan sosiaalirahasto.