Pieni ele -keräys suomalaisen vammais- ja terveystyön hyväksi

01.04.2019

Tule mukaan Pieni ele -keräyksen lipasvahdiksi. Vapaaehtoiset lipasvahdit tukevat paikallisyhdistyksiämme.

Pieni ele -keräys järjestetään valtakunnallisten vaalien yhteydessä suomalaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Tukiliitto on mukana keräyksessä.

“Tuotto käytetään vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi sekä meidän kaikkien terveyden edistämiseksi”, Katja Korpela Tukiliitosta sanoo.

Pieni ele -keräyksen lahjoitukset jaetaan 17 eri järjestön kesken. Lipaskeräyksen tuotto tilitetään keräystoimikunnalle, joka keräyskulujen maksamisen jälkeen jakaa puolet summasta mukana oleville järjestöille ja puolet kuntien paikallisyhdistyksille.

Tukiliiton osuus keräystuotosta käytetään muun muassa kehitysvammaisten teemaviikon paikallisiin tapahtuma- ja materiaalikuluihin.

Paikallisyhdistykset hoitavat käytännön keräystyön.

Vapaaehtoinen lipasvahti

Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistykset kokoavat parhaillaan lipasvuorojen hoitajia.
“Lipasvahdin tehtävä on huolehtia lippaasta, hymyillä ja kiittää lahjoittajaa”, Katja Korpela Tukiliitosta kertoo:
“Lipasvahti on luotettava henkilö, usein he ovat yhdistyksemme jäseniä, mutta mukana on myös heidän tuttaviaan tai sukulaisia.”

Vapaaehtoisen lipasvahdin tehtävät

• Työskentelee äänestyspaikan Pieni ele -keräyspisteellä sisätiloissa.
  • Huolehtii pöydällä olevasta keräyslippaasta.
  • Hymyilee, tervehtii ja kiittää lahjoittajia ystävällisesti.
  • Oikeusministeriön ohjeen mukaisesti ehdokkaana oleva henkilö ei voi toimia keräyksen lipasvahtina.

Pieni ele -keräykseen voi osallistua myös ennakkoäänestyspaikkoilla. Pieni ele -keräyksen tiedotus korostaakin, että ennakkoäänestyspaikkojen lipaskeräys on tärkeää, sillä jopa kolmasosa äänestäjistä äänestää ennakkoon.

Tule Pieni ele -lipaskerääjäksi: ”Tuotto käytetään vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi sekä meidän kaikkien terveyden edistämiseksi”. #vaalit #tukiyhdistys #pieniele

Pieni ele -video: Isak uimakoulussa.
Pituus 4.02, tuotanto Pieni ele -keräys.