Pieni ele -keräys suomalaisen vammais- ja terveystyön hyväksi

13.05.2019

Tule mukaan Pieni ele -keräyksen lipasvahdiksi. Vapaaehtoiset lipasvahdit tukevat paikallisyhdistyksiämme.

Pieni ele -keräys järjestetään valtakunnallisten vaalien yhteydessä suomalaisen vammais- ja terveystyön hyväksi. Tukiliitto on mukana keräyksessä.

“Tuotto käytetään vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi sekä meidän kaikkien terveyden edistämiseksi”, Katja Korpela Tukiliitosta sanoo.

Pieni ele -keräyksen lahjoitukset jaetaan 17 eri järjestön kesken. Lipaskeräyksen tuotto tilitetään keräystoimikunnalle, joka keräyskulujen maksamisen jälkeen jakaa puolet summasta mukana oleville järjestöille ja puolet kuntien paikallisyhdistyksille.

Tukiliiton osuus keräystuotosta käytetään muun muassa kehitysvammaisten teemaviikon paikallisiin tapahtuma- ja materiaalikuluihin.

Paikallisyhdistykset hoitavat käytännön keräystyön.

Vapaaehtoinen lipasvahti

Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistysten lipasvahdit ovat vapaaehtoisia.
“Lipasvahdin tehtävä on huolehtia lippaasta, hymyillä ja kiittää lahjoittajaa”, Katja Korpela Tukiliitosta kertoo:
“Lipasvahti on luotettava henkilö, usein he ovat yhdistyksemme jäseniä, mutta mukana on myös heidän tuttaviaan tai sukulaisia.”

Vapaaehtoisen lipasvahdin tehtävät

• Työskentelee äänestyspaikan Pieni ele -keräyspisteellä sisätiloissa.
  • Huolehtii pöydällä olevasta keräyslippaasta.
  • Hymyilee, tervehtii ja kiittää lahjoittajia ystävällisesti.
  • Oikeusministeriön ohjeen mukaisesti ehdokkaana oleva henkilö ei voi toimia keräyksen lipasvahtina.

Pieni ele -keräykseen voi osallistua myös ennakkoäänestyspaikkoilla. Pieni ele -keräyksen tiedotus korostaakin, että ennakkoäänestyspaikkojen lipaskeräys on tärkeää, sillä jopa kolmasosa äänestäjistä äänestää ennakkoon.

Pieni ele -lahjoitus tekstiviestillä: Lähetä ”LAHJOITA 5” numeroon 16301, lahjoitussumma on 5  euroa. Tuotto käytetään vammaisten ja sairaiden aseman parantamiseksi sekä meidän kaikkien terveyden edistämiseksi. #vaalit #tukiyhdistys #pieniele

Pieni ele -video: Isak uimakoulussa.
Pituus 4.02, tuotanto Pieni ele -keräys.

Lipaslahjoituksen lisäksi keräykseen voi osallistua seuraavasti:

• Verkkomaksulla osoitteessa
    www.pieniele.fi/verkkolahjoitus
  • Otto&lahjoituksella Otto-käteisnostoautomaateilla
    1.3. – 26.5.2019 (lahjoitussumma 5 euroa)
  • Mobiilimaksulla MobilePay numeroon 53834
  • Lähettämällä tekstiviestin LAHJOITA 5 numeroon 16301