Toimintavälineiden vuokraus kotiinkuljetuksena on nyt mahdollista

Toimintavälineitä voi nyt vuokrata suoraan kotiinkuljetuksena, sillä olemme aloittaneet uuden yhteistyön Kaukokiidon kanssa. Kotiinkuljetuksen lisäksi yhteistyö mahdollistaa aiempaa suurempien ja raskaampien pakettien toimittamisen.

Toimintavälineitä voi nyt vuokrata suoraan kotiinkuljetuksena, sillä olemme aloittaneet uuden yhteistyön Kaukokiidon kanssa. Kotiinkuljetuksen lisäksi yhteistyö mahdollistaa aiempaa suurempien ja raskaampien pakettien toimittamisen. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi isoja maastopyörätuoleja, kuten xRover, XL-kokoinen Hippocampe ja Kangoo, on nyt mahdollista vuokrata suoraan kotiin toimitettuina.

Jos haluat toimituksen Kaukokiidolta, ole yhteydessä toimintavälineneuvojaamme Anttiin (puh. 050 9177 471, antti.tulasalo@tukiliitto.fi).

Yhteistyö Matkahuollon kanssa jatkuu normaalisti. Matkahuollon paketit tulee noutaa Matkahuollon toimipisteeltä. Välineiden ensisijainen toimitustapa on tästä eteenpäinkin nouto toimistoltamme Tampereelta. Helsingin ja Rovaniemen vuokraamot eivät lähetä välineitä.

Vuokraamotoiminta – mitä ja miksi

Vuokraamotoimintamme tavoitteena on mahdollistaa toimintavälineiden kokeilu ennen oman välineen hankintaa tai tilapäiseen käyttöön esimerkiksi lomamatkalle. Lyhytaikaisen kokeilun avulla välineiden hankintaa suunnittelevat henkilöt tai tahot (esimerkiksi koulu-, terveys- ja liikuntatoimet sekä ryhmä- ja palvelukodit) voivat varmistaa, että heille hankittava väline on sopiva.

Toistuvaan ja jatkuvaan tarpeeseen emme pysty vastaamaan.

Joitakin välineitä on meillä olemassa vain yksittäiskappaleita. Toimintavälineemme ovat vuokrattavissa, kun ne eivät ole omassa käytössämme.  Etusijalla ovat ensimmäistä kertaa välineitä vuokraavat.

Muuta

Tavoitteenamme ei ole laajentaa vuokraustoimintaa vaan vaikuttaa toimintavälineiden hankintaan paikallisesti ja alueellisesti. Toimintavälineitä on mahdollista saada maksutta kokeiluun varhaiskasvatusyksiköihin Liikkeelle pienestä pitäen -hankkeemme (lataa pdf-esite tästä) kautta sekä kouluihin Kaikki liikkuu, kärry kiertää -peräkärryn avulla. Kuljetuskustannusten hinnannoususta johtuen lähellä käyttäjiä olevat välineet ovat saavutettavampi ratkaisu kuin vuokrattavat.

Mikäli olet kiinnostunut vaikuttamaan toimintavälineiden hankintaan omalla alueellasi, Yhdenvertaisuutta toimintavälineillä -aamukahvimalli on oiva tapa tarttua toimeen. Toimintamallista on saatu hyviä kokemuksia mm. Kuopiossa, jossa on ensimmäiset välinehankinnat jo tehty.