Verkkokoulutus perheitä kohtaaville ammattilaisille: Lapsen osallisuus

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 21.2.2021
Päättyy: 21.2.2021

Lapsen osallisuus on osa kolmiosaista koulutuskokonaisuutta, joka on tarkoitettu kaikille perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille. Lapsen osallisuus  osio sisältää tietoa vammaisen lapsen osallisuudesta ja sen oikeudellisesta perustasta, sekä käytännön vinkkejä puhetta tukevien ja korvaavien menetelmien käyttöön. Koulutuksen muut osuudet ovat Erityinen sisaruus ja  Vahvistu vanhempana.

  • Aihekokonaisuuden suorittamiseen on aikaa 3 viikkoa.
  • Työaikaa suorittamiseen kuluu noin 3 h /viikko, eli yhteensä aikaa kuluu noin 9 tuntia.
  • Lapsen osallisuus -koulutus järjestetään talvella 2021 viikoilla 5 – 7 eli 1. – 21.2.

Koulutuksen osiot voit suorittaa silloin kun sinulle itse parhaiten sopii eli koulutus ei sisällä aikaan sidottuja liveosuuksia.

Osallistua voi itsenäisesti tai yhdessä työyhteisön kesken.  Koulutus soveltuu hyvin myös alan opiskelijoille. Koulutus on maksuton.

”Sain koulutuksesta ajatuksia ja uusia näkökulmia osallisuudesta. Minulla on uutta tietoa kommunikaation apukeinoista, jota voin jakaa ja tarpeen tullen hakea lisää tietoa.” (Palautetta lapsen osallisuus -verkkokoulutuksesta)

 

Koulutuksen muut osuudet

Erityinen sisaruus 8. – 28.3.2021
Koulutuksen lähtökohtana vammaisten lasten sisarusten ja heidän perheidensä kohtaaminen sekä sisarusten ja heidän perheidensä tarpeista lähtevä työskentely. Maksuton verkkokoulutuksemme perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille sopii myös opiskelijoille. Tietoa aiheesta löydät (siirry toiselle sivulle)
Erityinen sisaruus -verkkosivustolta.

Vahvistu vanhempana 12.4. – 2.5.2021
Kohtaatko työssäsi perheitä, joissa vanhemmalla on tuentarvetta oppimisessa ja ymmärryksessä, esimerkiksi kehitysvammasta johtuen? Maksuton verkkokoulutuksemme perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille sopii myös opiskelijoille. Tietoa aiheesta löydät
Vahvistu vanhempana.

Mitä koulutuksessa tehdään

Koulutuksen kaikki kolme osiota sisältävät videoluentoja ja ohjevideoita, kirjallista materiaalia sekä tehtäviä.

Miten pääset mukaan?

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Voit ilmoittautua samalla lomakkeella myös Vahvistu vanhempana -ja Erityinen sisaruus -koulutukseen.

Koulutus järjestetään Opintokeskus Siviksen It’s Learning -alustalla. Sinulle lähetetään hakuajan päätyttyä ohjeet ja tunnukset, joilla koulutukseen ja verkkoalustaan pääsee mukaan.

Mukana koulutusta toteuttamassa Tukiliiton perhetyö.

Osana kansalaistoimintaa Opintokeskus Sivis