Malikkeen videot

Avaamalla alla olevat valikot löydät Malikkeen toiminnasta kertovia videoita sekä yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa tuottamiamme opetuksellisia videoita.

 

Mulla on oikeus

Mulla on oikeus -videolla kerrotaan Malikkeen toiminnasta vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille. Videon kesto 6:02.

Malikkeen mukana luontoon

Malikkeen mukana luontoon -videolla ollaan Malikkeen mukana metsässä ja lintuja bongailemassa. Videon kesto 4:06.

Sormet multaan

Malikkeen Sormet multaan -videolla vaikeasti vammaiset kurssilaiset istuttavat pellolle perunaa ja metsään puita oikeanlaisten toimintavälineiden ja toisten ihmisten avulla. Videon kesto 6:50.

Läpi ennakkoluulojen

Läpi ennakkoluulojen -videolla on pätkiä Malikkeen toiminnasta aikuisille vaikeasti vammaisille ihmisille. Videon kesto: 5:21.

Pyöräretki lähimaastoon

Videolla Malikkeen perheiden Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutuksessa vaikeavammaiset lapset perheineen tekevät pyöräretken Helsingin kesässä. Videon kesto 2:17.

Vauhti on mukavaa

Vauhdikkaita tunnelmia Malikkeen Lumella-lomalta. Videon kesto 8:22.

 

Apuvälineen hankinnan askeleet

Apuvälineen hankinnan askeleet -piirrosvideo tarjoaa helposti ymmärrettävällä tavalla tietoa apuvälineen hankinnasta ja rahoituksesta. Piirrosvideon on toteuttanut Tussitaikurit Oy ja sen ovat tuottaneet yhteistyössä Malike, SoveLi ry ja Suomen Paralympiakomitean SOLIA-toiminta.

Videon kesto 1:46

Steg för att skaffa hjälpmede

Den tecknade videon – Steg för att skaffa hjälpmedel, presenterar tydligt hur man kan anskaffa ett hjälpmedel. Videon är gjort av Tussitaiturit Oy i samarbete med Malike, SoveLi och verksamheten SOLIA från Finlands Paralympiska Kommitté.

Längden på video 1:51

Liikuttava koulupäivä -video

Kaikilla lapsilla on oikeus osallistua toiminnalliseen oppimiseen, välituntileikkeihin, koululiikuntaan ja muuhun koulun toimintaan. Yhdenvertainen osallistuminen perustuu lakiin ja opetussuunnitelman perusteisiin. Videon kesto 1:51. #liikuttavakoulupäivä

Tiesitkö tämän? – Liikuttava juttu

Olemme kaikki erilaisia, mutta jokaisella on oikeus liikkua, osallistua ja kuulua johonkin porukkaan. Videon kesto 1:42.

Henkilökohtainen apu auttaa osallistumaan

Henkilökohtainen apu auttaa osallistumaan ja toimimaan itse. Sitä voi saada maksuttomana vammaispalveluna esimerkiksi harrastamiseen ja muihin vapaa-ajan toimiin. Avun saamiselle ei ole laissa asetettu ikärajaa. Henkilökohtainen apu on itsemääräämisoikeutta tukeva vammaispalvelulain mukainen maksuton vammaispalvelu. Videon kesto 1:38.

Kaikki liikkuu – Kärry kiertää!

Kaikki liikkuu – kärry kiertää! Toiminta- ja apuvälineitä talviliikkumiseen. Kärryn tavoitteena on lisätä koululaisten osallistumista koululiikuntaan, välituntileikkeihin ja koulun retkiin. Samalla myös koulujen henkilökunta saa vinkkejä kaikkien oppilaiden mukaan ottamiseen. Videon kesto 2:10.