Malikkeen kurssit, koulutukset ja kokeilutapahtumat perheille

Malike järjestää yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa tuettuja lomia, kursseja, retkiä ja kokeilutapahtumia vaikeasti vammaisten lasten perheille.

Tuetut lomat vaikeasti vammaisten lasten perheille

Malike järjestää yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n kanssa kaksi tuettua lomaa vuosittan. 6 vuorokauden mittaisilla lomilla liikutaan koko perheen voimin luonnossa. Talven tuetulla Lumella-lomalla ohjelmassa on usein esimerkiksi laskettelua ja hiihtoa. Kesän tuetun Liikkeelle-loman ohjelmassa saattaa olla esimerkiksi metsäretki ja pyöräilyä tai melontaa. Vaikeasti vammaisten lasten osallistuminen ohjelmaan mahdollistetaan toimintavälineiden avulla.

Tuetuille lomille haetaan täyttämällä hakuloma Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n sivuilla. Perustelut lomalle hakeutumiselle kannattaa täyttää huolella. Hakuaika tuetuille lomille päättyy n. 3 kk ennen loman alkua ja valituille perheille ilmoitetaan päätöksistä pian hakuajan päättymisen jälkeen.

Malikkeen kurssit perheille

Järjestämme vuosittain erilaisia kursseja vaikeasti vammaisten lasten perheille eri yhteistyökumppaneiden kanssa. Kurssien teemat vaihtelevat vuosittain. Noin 2-3 vrk:n mittaisilla, usein viikonloppuun sijoittuvilla perhekursseilla on tiivis, mutta sitäkin mukavampi ohjelma. Kurssilla päästään testaamaan erilaisia toimintavälineitä ja toiminnan lomassa pyritään myös jakamaan tietoa esimerkiksi toimintavälineiden saatavuudesta ja henkilökohtaisesta avusta. Joillakin perhekursseilla on lapsille ja aikuisille osittain eriytettyä ohjelmaa.

Malikkeen kokeilutapahtumat ja retket

Meillä on vuoden aikana erilaisia matalan kynnyksen kokeilutapahtumia eri puolilla Suomea. Vaikeasti vammaisten lasten perheet ovat tervetulleita kokeilemaan toimintavälineitä ja etsimään yhdessä Malikkeen työntekijöiden kanssa sopivia ratkaisuja edistämään lapsen osallisuutta.

Järjestämme myös retkiä ja muita tapahtumia yhdessä laajojen verkostojemme kanssa ympäri Suomea.

Yhteistyöhön Malikkeen kanssa?

Oletko järjestämässä tapahtumaa tai kurssia, johon toivoisit Malikkeen tulevan mukaan? Teemme mielellämme yhteistyötä myös uusien yhteistyökumppaneiden kanssa, jotta tavoitamme mahdollisimman paljon uusia vaikeasti vammaisten lasten perheitä toimintamme piiriin. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

 

 

Jokaisella on oikeus osallistua ja tehdä omaan elämään vaikuttavia päätöksiä.  Videon kesto 6:02.