Suksilla kevyesti lumihangessa

Nooan perhe hankki korttikampanjan avulla Wheelblades-pyörätuolisukset Nooalle.

Wheelblades-sukset ovat olleet pyörätuolilla liikkuvan 6-vuotiaan Nooan arjessa iso apu. Suksia on käytetty aktiivisesti sekä kotona että päiväkodissa, ja ne ovat Nooan äidin Veera Heikkilän mukaan olleet kestävät ja helpot käyttää.

”Täällä Oulussa on talvisin lunta, ja pyörätuolin työntäminen lumihangessa on aika hankalaa. Jollekin tällaiset sukset voi kuulostaa pieneltä jutulta, mutta meille niistä on ollut tosi iso apu. Myös päiväkodissa sukset ovat olleet tärkeä apuväline”, Heikkilä kertoo.

Korttien myyminen oli Nooan perheelle yllättävän helppo ja nopea homma. Heikkilästä tuntui mukavalta, kun sai tehdä itse työn apuvälineen hankkimiseksi, eikä välineen saaminen vaatinut pitkää ja monivaiheista prosessia pitkine selvittelyineen lapsen tarpeesta juuri kyseiseen apuvälineeseen.

”On paljon välineitä, joita on todella hankala saada, vaikka ne olisivat arkea helpottavia ja lapsen liikkumisen kannalta tarpeellisia välineitä. Etsin koko ajan omatoimisesti juttuja, joiden avulla Nooa pääsisi helpommin liikkumaan ja osallistumaan.  Mielelläni lähtisin keräämään jotakin uutta välinettä, jos valikoimasta löytyisi sopiva tuote.”