Mielikuvitusmatka Pärnuun voi olla todellinen elämys

Kun koronarajoitukset sotkivat taas kevätmatkasuunnitelmia, pirtalaiset päättivät, että tällä kertaa mennään perille asti. Kun mukana on sopivasti mielikuvitusta, lavastettukin reissu on seikkailu. 

Ulkomaanreissun voi huolellisen suunnittelun ja hyvän mielikuvituksen turvin järjestää myös kotioloissa. Palveluyhdistys Kasevan Pirta-asumispalveluyksikön mielikuvitusmatkalla päästiin aina Pärnuun asti – ihan vain Kaarinan Littoisissa.

Ennen matkapäivää asukkaat olivat saaneet kirjeen, joka sisälsi selostuksen matkasta, matkalipun sekä lahjakortin laivan tax free -myymälään. Matka toteutettiin tutussa järjestyksessä: ensin omalla linja-autolla satamaan, laivalla tanssimaan ja syömään, sitten ostoksille. Tallinnan satamassa hypättiin jälleen linja-autoon ja ajettiin aina Pärnuun ja hotelli Strandiin asti. 

Varastosta myymälä, käytävästä linja-auto

Pärnun rantahotellin leikkikyltti
Tere tulemast!

Lavasteet – kuten myös ohjaajien ja asukkaiden heittäytyminen tilanteeseen – tekivät matkasta toden tuntuisen. Asumisyksikön käytävä oli muutettu linja-autoksi, oleskeluhuone laivan ravintolaksi ja varastotila tax free -myymäläksi.

Pärnun hotelli Strandiin kirjauduttiin pienellä vastaanottotiskillä, jossa jokainen täytti hotellissa vaadittavan matkustajakortin. Hotellihuoneita olivat tällä kertaa asukkaiden omat huoneistot, jonne jokainen voi ennen rantakävelyä viedä omat ostoksensa.

Perillä Pärnussa ihasteltiin haikaraa ja käveltiin meren rannalla. Pärnun kuuluisan rannan virkaa toimitti Littoistenjärven hiekkaranta, jossa tuulisen sään ansiosta päästiin lähes aitoon, merelliseen tunnelmaan. Päivämatka päättyi kolmen ruokalajin hotellipäivälliseen Pirtan omassa, tarkoitusta varten tyylitellyssä ruokasalissa.

kuvakollaasi laivalavastuksista
Kaikki laivaantulijat valokuvattiin, poseerausvuorossa Teemu Marjakangas (vas.). Aulis Jalonen osti tax free -lahjakortillaan huivin. Kassista löytyvät myös korvakorut äitienpäivälahjaksi.

”Odotan rentoa lomaa”

Matkustajien odotukset tuntuivat täyttyneen ainakin osaksi jo matkan alkuvaiheessa. Ennen ostosten tekoa laivaravintolassa pidettiin Viro-aiheinen tietokilpailu, jossa kaikki osallistujat palkittiin suklaapatukoilla.

Miltä matka on tuntunut? Mikä on ollut erityisen mukavaa?

”Ihan mahtavalta. Tunnelmaa on. Odotan tax-free-ostoksia”, sanoi Teemu Marjakangas.

”Kiva kun laulettiin linja-autossa. Tere tulemast! Mennään sinne ja tullaan takaisin, se on kiva”, lisäsi Aulis Jalonen.

”Kyllä tämä on hauskaa, tanssiminen ja laulaminen. Ja pian kun saa tehdä laivalla ostoksia ja syödä, niin eiköhän se siinä. Sekin oli hienoa, kun saatiin suklaata”, sanoo Jimi Noponen.

”Olen tykännyt kaikesta”, totesi Leeni Harjuluoto.

”Mahtava fiilis, ainakin tämä tanssiminen. Laivalla on hyvä musiikki. Odotan rentoa lomaa”, Niko Alanen kitetytti.

”Tietokilpailu oli ihan kiva, kun voitettiin ja saatiin suklaata. Oikea laulaja olisi ehkä ollut kiva”, tuumasi Arja Puumalainen.

kuvakollaasi mielikuvitusmatkan lavasteista
Tiina Valtanen ja Leeni Harjuluoto tanssivat laivamatkalla. Perillä Virossa nähtiin tietysti myös haikara.

Kiitos asukkaille

Elämyksellisen päivän onnistumiseen vaikutti paitsi Pirtan ohjaajien myös monen ulkopuolisen tahon panos. Mukana muun muassa myymälätuotteiden lahjoittajina olivat Varsinais-Suomen Viro-keskus, RTV-Yhtymä, Studio Priima, Viking Line, Beauty Studio M, J. Rinta-Jouppi, VAK ja Kankaanrannan puutarha. Tiina Valtanen toimi suomen- ja vironkielisenä matkanjohtajana. Eri rooleissa kuten linja-autonkuljettajana ja laivaemäntänä toimivat Pirtan työntekijät Aniitta Haltsonen, Sirkku Jalo, Marleena Leskinen ja Tino Wecksell.

Pirtalaisten oli tarkoitus lähteä oikealle Pärnun-matkalle sunnuntaina 9.5. Mielikuvitusmatka tehtiin lopulta päivän verran etuajassa.

”Tämä on myös meidän ohjaajien kiitos asukkaille siitä, että he ovat sopeutuneet koronarajoituksiin niin hyvällä asenteella”, toteaa Aniitta Haltsonen.