Hyväntekeväisyyttä korttimyynnillä

Päivätoiminta Kipinän väki Jämsässä on niin innostunut Malikkeen korttikampanjasta, että pari Snow Comfort -kelkkaa on kerätty hyväntekeväisyytenä.

”Ihan ensin keräsimme itsellemme kelkat. Kelkka on tosi hyvä ja laadukas apuväline. Koska saimme kortteja niin ihanasti myytyä asiakkaidemme kanssa, keksimme, että voimme kerätä kelkkoja muille. Viime jouluksi lahjoitimme kelkat Vitikkalan koululle ja Jämsän Kehitysvammaisten Tuki ry:lle”, kertoo Kipinän ohjaaja Kirsi Niiranen.

Vitikkalan koulusta kerrotaan iloisena, että kelkka oli viime talvena käytössä välituntisin. Oppilaat vetivät tai työnsivät myös toinen toisiaan kelkassa. Koulusta kannustetaan vanhempia ottamaan kelkkaa viikonlopuksi lainaan, mutta ilmeisesti kelkan kuljetus on koettu hankalaksi, sillä kelkkaa ei ole vielä lainattu.

Myös Kipinässä omat kelkat ovat olleet ahkerassa käytössä. Ne otetaan talvisaikaan aina mukaan retkille.  Vain lumen puute on haitannut menoa. Silloinkin kelkkaa on työnnelty päiväkeskuksen pihamaalla edestakaisin.

”Meillä oli yksi asiakas, jolle kelkka oli todella tärkeä. Sen avulla pääsimme kaikki yhdessä liikkeelle. Pilkkitapahtumassa kelkan sai kätevästi reiän viereen. Luontoretkillä on kätevää, kun kelkkaa voi toinen vetää ja toinen työntää. Himoksella laskettelemme loivaa mäkeä niin, että ohjaaja seisoo takana”, Carita Alajoki kertoo ihanista muistoista.

Nyt Niiranen ja Alajoki pohtivat, mitä seuraavaksi otettaisiin keräilyn kohteeksi.