Tukea harvinaiseen murrosikään perhekurssi: Prader-Willin oireyhtymä

Tapahtuma alkaa 160 päivän päästä
Alkaa: 24.9.2024
Päättyy: 27.10.2024

Harvinaiskeskus Norio järjestää Tukea harvinaiseen murrosikään -kurssin perheille, joissa noin 12-17 vuotiaalla nuorella on Prader-Willin oireyhtymä.

Kurssiin sisältyy kolme verkkotapaamista ja yhteinen viikonloppu Työväen Akatemiassa Kauniaisissa. Verkkotapaamiset ovat 24.9., 1.10. ja 8.10. ja viikonloppu Työväen Akatemiassa Kauniaisissa 25.-27.10.2024.

Kurssilla tuetaan koko perhettä nuoren murrosiän tuomien kysymysten ja mahdollisten haasteiden keskellä. Kurssi tarjoaa perheelle myös aikaa olla yhdessä poissa arjen kiireistä ja mahdollistaa ajatusten ja kokemusten jakamisen muiden perheiden kanssa. Vanhempien ohjelma sisältää ohjattuja ryhmäkeskusteluja ja eri alojen asiantuntijoiden pitämiä tiedollisia osuuksia nuoruusikään liittyvistä teemoista, kuten opiskelu ja työelämä, itsenäinen asuminen, ihmissuhteet ja seksuaalisuus sekä itsetunto ja psyykkinen terveys. Nuorille ja sisaruksille on kurssiviikonlopussa omaa ohjelmaa, joka pitää sisällään ohjattua pienryhmätoimintaa. Nuorten ja sisarusten ohjelmassa käsitellään ryhmän tarpeista nousevia teemoja erilaisin toiminnallisin menetelmin unohtamatta mukavaa yhdessäoloa ja hauskanpitoa. Lisäksi kurssilla on koko perheen yhteistä ohjelmaa tutustumisen ja ulkoilun merkeissä. Työväen Akatemia tarjoaa viihtyisät ja rauhalliset puitteet yhdessäololle.

Kurssi on osallistujille maksuton, sisältäen yöpymisen, täysihoidon sekä ohjelman verkossa ja  kurssiviikonlopun ajan. Hakuaika kurssille päättyy 1.9.2024. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake Webrobolissa, johon pääset klikkaamalla tästä.

Kurssille ovat tervetulleita ensikertalaiset, mutta myös vastaavanlaisella kurssilla aikaisemmin olleet. Ensikertalaiset ovat etusijalla. Kurssille voidaan valita enintään 7–8 perhettä tai 40 henkilöä.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!