Nuorten perhekurssi: Harvinainen kehitysvammaoireyhtymä

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 27.10.2023
Päättyy: 29.10.2023

Harvinaiskeskus Norio järjestää 27.-29.10.2023 kurssin perheille, joissa noin 12-17 vuotiaalla nuorella on harvinainen kehitysvammaoireyhtymä. Kurssipaikkana on Työväen Akatemia Kauniaisissa (Vanha Turuntie 14). Lisäksi kurssiin sisältyy kaksi vanhempien verkkotapaamista ennen kurssia: 10.10. ja 17.10. klo 17.30-19.30.

Kurssi tarjoaa koko perheelle aikaa olla yhdessä poissa arjen kiireistä sekä mahdollistaa ajatusten ja kokemusten jakamisen muiden perheiden kanssa. Kurssilla tuetaan vanhempia nuoren murrosiän tuomien haasteiden keskellä. Vanhempien ohjelma sisältää ohjattuja ryhmäkeskusteluja ja eri alojen asiantuntijoiden pitämiä tiedollisia osuuksia nuoruusikään liittyvistä teemoista. Nuorille ja sisaruksille on kurssiviikonlopussa omaa ohjelmaa, joka pitää sisällään ohjattua pienryhmätoimintaa. Nuorten ja sisarusten ohjelmassa käsitellään ryhmän tarpeista nousevia teemoja erilaisin toiminnallisin menetelmin unohtamatta mukavaa yhdessäoloa ja hauskanpitoa. Lisäksi kurssilla on koko perheen yhteistä ohjelmaa tutustumisen ja ulkoilun merkeissä.

Kurssi on osallistujille maksuton, sisältäen yöpymisen, täysihoidon sekä ohjelman verkossa ja  kurssiviikonlopun ajan. Hakuaika kurssille päättyy 17.9.2023. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake Webrobolissa, johon pääset klikkaamalla tästä.

Kurssille ovat tervetulleita ensikertalaiset, mutta myös vastaavanlaisella kurssilla aikaisemmin olleet. Ensikertalaiset ovat etusijalla. Kurssille voidaan valita enintään 7–8 perhettä tai 40 henkilöä.