Akkuna: Esitys uudesta vammaispalvelulaista eduskunnan käsittelyyn lähiaikoina

07.09.2022

Akkuna-yhdistyspostin tuorein numero on lähetetty tilaajille. Kauan odotettu esitys uudeksi vammaispalvelulaiksi on etenemässä eduskuntaan lähiaikoina.

Akkuna-yhdistyspostin tuorein numero on lähetetty tilaajille. Yhdistyspostissa tällä kertaa muun muassa

Esitys uudesta vammaispalvelulaista eduskunnan käsittelyyn lähiaikoina

Hallituksen esitys uudesta vammaispalvelulaista on tarkoitus antaa eduskunnan käsittelyyn lähiaikoina. Aikataulu on siis muuttunut aiemmin suunnitellusta, kun vielä alkuviikosta arveltiin esittelypäivän olevan jo 8.9.2022.

Uudistuksen tavoitteena on lisätä vammaisen henkilön yhdenvertaisuutta, osallisuutta ja osallistumisen toteutumista yhteiskunnassa. Esityksen mukaan nykyiset kehitysvammalaki ja vammaispalvelulaki lakkautuvat, ja tilalle tulee uusi vammaispalvelulaki. Uusi laki tulisi voimaan 1.1.2023, mutta se sisältää siirtymäajan, jonka ajan vanhan lain mukaiset päätökset ovat voimassa niihin merkityn voimassaoloajan.

Akkunassa lisäksi myös muun muassa

• Kehitysvammainen ihminen hyvinvointialueen asukkaana 14.9.2022
  • Tunne palvelusi -koulutukset: Henkilökohtainen apu 21.9.2022
  • Rinnakkaisjäsenyydestä tietoa
  • Yhdistyslaki mahdollistaa nyt etäosallistumisen yhdistyksen kokoukseen

Akkuna löytyy  Tukiliiton kotisivulta osoitteesta:
www.tukiliitto.fi/tukiliitto-ja-yhdistykset/tuemme-yhdistyksia/yhdistysposti-akkuna

Yhteystietojen päivitys

HUOM! Muistattehan päivittää yhteystietonne ajan tasalle ja ilmoittaa mahdolliset toimihenkilöiden vaihtumiset, jotta kokouskutsut ja jäsenlehdet löytävät perille! Jäsenpalvelun sähköpostiosoite on
jasenpalvelu@tukiliitto.fi

Puhelimitse tavoitat jäsenpalvelun numerosta 040 4839 362 parhaiten maanantaina ja tiistaina kello 10 – 13 (poikkeukset esimerkiksi loma-aikoina).

Akkuna löytyy  Tukiliiton kotisivulta osoitteesta:

Uuden Akkunan voi avata suoraan tästä linkistä:
Akkuna (Tukiliiton uutiskirje yhdistyksille)

Terveisin,

Tukiliiton aluekoordinaattorit ja jäsenpalvelu Ritva, Salla, Sari, Mari, Sanna ja Soilikki

Lataa
#SIKSITukiliitto (pdf)