Kuntavaalien pieni ele -kerääjille lämmin kiitos

24.08.2021

Kuntavaalien yhteydessä järjestetty keräys sai lahjoituksia 576 000 euroa. Lahjoituksilla tuetaan erityisesti paikallisesti vammaisten ja sairaiden arkea ympäri Suomen. Seuraava lipaskeräys on aluevaalien äänestyspaikoilla tammikuussa 2022.

Kuntavaalien yhteydessä touko-kesäkuussa kerättiin lahjoituksia 576 000 euroa kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi. Äänestyspaikoilla järjestettävän perinteisen pieni ele -lipaskeräyksen tuotto laski merkittävästi poikkeuksellisen koronatilanteen johdosta. Lahjoituksilla tuetaan erityisesti paikallisesti vammaisten ja sairaiden arkea ympäri Suomen.

”Poikkeustilanteella on ollut paljon vaikutuksia juuri vammaisten ja pitkäaikaissairaiden elämään, joten lahjoituksilla on iso merkitys arjen helpottamisessa ja ilahduttamisessa”, keräysyhdistyksen toiminnanjohtaja Erika Mäntylä kertoo.

Lämmin kiitos kerääjille

Keräykseen lahjoittaminen on ollut yli sata vuotta monelle suomalaiselle perinne. Vapaaehtoisten toteuttama keräys ansaitsee lämpimän kiitoksen:

”Apu on erittäin tärkeää ja kaikki lahjoitukset auttavat”, Erika Mäntylä sanoo.

Aiemmin Vaalikeräyksenä tunnettu, pieni ele -keräys on 114 vuotta toteutettu vapaaehtoisvoimin lipaskeräyksenä äänestyspaikoilla. Vuodesta 1907 asti toimineen hyväntekeväisyyskeräyksen tuotot jaetaan pienessä eleessä mukana olevalle 15 kotimaan vammais- ja terveysjärjestölle ja niiden paikallistoimintaan.

Seuraava lipaskeräys on aluevaalien äänestyspaikoilla tammikuussa 2022.

”Toivomme, että auttamisen perinne jatkuu poikkeustilanteesta huolimatta ja lahjoitusmäärät nousevat takaisin aiempiin lukuihin seuraavassa lipaskeräyksessä”, Erika Mäntylä sanoo.

Lahjoita pieni ele -keräykseen

  • MobilePaylla numeroon 64971
  • Verkossa www.pieniele.fi/lahjoita (siirry sivulle)
  • Lähetä tekstiviesti LAHJOITA10 numeroon 16301 (10 euroa/viesti)
  • Pieni ele ry:n lahjoitustilille FI73 5727 1820 0477 19

Rahankeräyslupa RA/2020/814

Lisätietoja:
Pieni ele ry:n toiminnanjohtaja Erika Mäntylä, puh. 040 529 5409
Keräyskoordinaattori Minna Lehtola, puh. 0400 887 114

 

Pieni ele -keräyksessä ovat mukana:
Allergia-, Iho- ja Astmaliitto, Epilepsialiitto, Hengitysliitto, Invalidiliitto, Kehitysvammaisten Tukiliitto, Kehitysvammaliitto, Kuuloliitto, Kuurojen Liitto, Mielenterveyden keskusliitto, Munuais- ja maksaliitto, Neuroliitto, Näkövammaisten liitto, Psoriasisliitto, Suomen Diabetesliitto, Suomen Reumaliitto ja Suomen Sydänliitto

Tukiliiton sivulla tietoa
Pieni ele -keräyksestä
.