Lapsella on oikeus olla oma itsensä -kampanja

07.11.2019

Vaikuttamiskampanja muistuttaa, että lapsella on oikeus olla oma itsensä! #saanollaminä #saatollasinä

Jokaisella lapsella on oikeus olla oma itsensä.  Jokaisen lapsen ja nuoren tulee voida elää hyvää elämää ja kasvaa täyteen mittaansa. Jokainen lapsi ja nuori on yhtä arvokas.

Tänä vuonna 30 vuotta täyttävä Lapsen oikeuksien sopimus kieltää kaikenlaisen syrjinnän lapsen tai hänen huoltajansa ominaisuuksien perusteella. Syrjimättömyysperiaate on ihmisoikeuksien ytimessä.

Voit osallistua kampanjaan Saan olla minä ja näyttää, että syrjintä on väärin:

• jakamalla kampanjan kuvia ja videoita omilla kanavillasi.
  • haastamalla mukaan kampanjaan muita!

www.lapsenoikeudet.fi/saanollamina

Seuraa kampanjaa sosiaalisessa mediassa:
FB: www.facebook.com/lastenoikeudet

Insta: @lapsenoikeudet

Twitter: @LapsenOikeudet

Kampanjavideoilla Herman Hietajärvi, Mesi Kissaniitty, Fereshteh Akbari, Aino Parviainen ja Youtube-vaikuttaja Tuure Boelius kertovat kuinka he ovat saaneet olla sellaisia kuin ovat.

Lapsen oikeuksien sopimus turvaa lasten ihmisoikeudet. Lapsen oikeuksien sopimus koskee kaikkia alle 18-vuotiaita. Sopimus täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Kehitysvammaisten Tukiliitto on mukana verkostossa

Kampanjan järjestää Lapsen oikeuksien viestinnän yhteistyöverkosto. Myös Kehitysvammaisten Tukiliitto on mukana verkostossa, joka suunnittelee valtakunnallista Lapsen oikeuksien viikkoa. Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta.

Lapsen oikeuksien viikko on Lapsen oikeuksien päivän yhteydessä vietettävä teemaviikko, jonka tavoitteena on lisätä Lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta ja lapsen oikeuksien toteutumista. Viikkoa vietetään tänä vuonna 18. – 24.11. ja teemana on juurikin lapsen oikeus olla oma itsensä.