Taitoa tulevaan

Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille.

Mitä verkkovalmennus on?

Aiheuttaako nuoren itsenäistyminen paljon kysymyksiä ja tunteita: Pärjääkö nuori, pärjäänkö minä? Miten tuen nuoren omia valintoja? Pystynkö päästämään irti? Miltä muutos minusta tuntuu? Muuttuuko vanhemmuus? Miltä tulevaisuus näyttää? Mikäli haluat pohtia tarkemmin nuoruuden tärkeää kehitystehtävää sekä omia vanhemmuuden taitojasi henkilökohtaisten tehtävien kautta sekä yhdessä työntekijöiden ja toisten vanhempien kanssa, tämä valmennus on juuri sinulle. Valmennus on maksuton.

Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien 13 – 29 -vuotiaiden nuorten vanhemmille järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2019. Valmennus kestää kuusi viikkoa, ja sen lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan omat tavoitteet ja uusien vanhemmuuden taitojen oppiminen. Valmennus sisältää alustuksia ja tehtäviä. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, padin tai älypuhelimen sekä toimivan verkkoyhteyden ja perustaidot netin käytöstä. Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa, jotka valitsemme hakijoiden joukosta. Seuraa ilmoittelua nettisivuillamme.

Valmennuksen esite (pdf), saa jakaa!

Kenelle valmennus on tarkoitettu:  Vanhemmille, joiden 13 – 29 -vuotiaalla nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita.

Valmennus kestää kuusi viikkoa, ja sen lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan omat tavoitteet ja uusien vanhemmuuden taitojen oppiminen. Valmennus sisältää alustuksia ja tehtäviä.  Valmennuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi:

  • itsenäistyminen nuoren kehitystehtävänä
  • vanhemmuuden muuttuvat taidot
  • nuoren osallisuuden vahvistaminen ja itsenäisen päätöksenteon tuki
  • nuoren oman kodin ja arjen rakentaminen
  • nuoren ihmissuhteet, seksuaalisuus ja vauvahaaveet
  • vanhemman voimavarat ja oman elämän suunnittelu

Valmennuksen teemat muotoutuvat hakijoiden tarpeiden mukaan.

Toteutustapa: Valmennus tapahtuu verkossa yksilöllisesti ja tietoturvallisesti. Saat siellä materiaalia ja tehtäviä eri teemoista, ja myös henkilökohtaista palautetta ja uusia ideoita oman vanhemmuuden kehittämiseen. Lisäksi joka viikko järjestetään ryhmächat, jossa voi jakaa kokemuksia ja keskustella muiden valmennukseen osallistuvien ja työntekijöiden kanssa.

Valmennus järjestetään yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön elämänmuutostoiminnan kanssa.