Taitoa tulevaan

Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille.

Mitä Taitoa tulevaan -verkkovalmennus on?

Aiheuttaako nuoren itsenäistyminen paljon kysymyksiä ja tunteita: Pärjääkö nuori, pärjäänkö minä? Pystynkö päästämään irti? Miltä muutos minusta tuntuu? Muuttuuko vanhemmuus? Miltä tulevaisuus näyttää? Mikäli haluat pohtia tarkemmin nuoruuden tärkeää kehitystehtävää sekä omia vanhemmuuden taitojasi henkilökohtaisten tehtävien kautta sekä yhdessä työntekijöiden ja toisten vanhempien kanssa, tämä valmennus on juuri sinulle. Valmennus on osallistujalle maksuton.
Lue Kristiina ja Ilona Pyykösen tarina Ilonan muutosta omaan kotiin. Kristiina Pyykönen osallistui verkkovalmennukseen keväällä 2019.

Ratkaisu- ja voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien noin 13 – 29 -vuotiaiden nuorten vanhemmille järjestetään seuraavan kerran 13.4.2020 – 26.5.2020. Ilmoittautumisesta tiedotamme lähempänä valmennuksen ajankohtaa.

Valmennus kestää kuusi viikkoa, ja sen lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan omat tavoitteet ja uusien vanhemmuuden taitojen oppiminen. Valmennus sisältää alustuksia ja tehtäviä sekä vertaiskeskustelua. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, padin tai älypuhelimen sekä toimivan verkkoyhteyden ja perustaidot netin käytöstä. Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa, jotka valitsemme hakijoiden joukosta.

“Valmennuksessa oli mahdollisuus pysähtyä itse ajattelemaan ja tuli uusia näkökulmia muilta vanhemmilta. Valmentajilta tuli hyviä vinkkejä, joita voi hyödyntää jälkeenpäin.” (osallistujan palaute)

Kenelle valmennus on tarkoitettu: Vanhemmille, joiden 13 – 29 -vuotiaalla nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita.

Valmennus kestää kuusi viikkoa, ja sen lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan omat tavoitteet ja uusien vanhemmuuden taitojen oppiminen. Valmennus sisältää alustuksia ja tehtäviä sekä keskustelua ryhmächatissa.  Valmennuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi:

  • itsenäistyminen nuoren kehitystehtävänä
  • vanhemmuuden muuttuvat taidot
  • irtipäästämisen tunteet
  • haastavat tilanteet
  • vanhemman voimavarat ja oman elämän suunnittelu

Valmennuksen teemat muotoutuvat hakijoiden tarpeiden mukaan.

Toteutustapa: Valmennus tapahtuu verkossa yksilöllisesti ja tietoturvallisesti Movendoksen mCoach etävalmennustyökalun avulla. Saat siellä materiaalia ja tehtäviä eri teemoista, ja myös henkilökohtaista palautetta ja uusia ideoita oman vanhemmuuden kehittämiseen. Lisäksi joka viikko järjestetään ryhmächat, jossa voi jakaa kokemuksia ja keskustella kirjoittamalla muiden valmennukseen osallistuvien ja työntekijöiden kanssa. Ryhmächat järjestetään Tukinetissä.

Valmennus järjestetään yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön elämänmuutostoiminnan kanssa. Valmennuksen esitteen voit tulostaa muistiin tai jaettavaksi piakkoin tästä. Jos tarvitset esitettä jaettavaksi juuri nyt, ota yhteyttä riikka.manninen@tukiliitto.fi