Taitoa tulevaan

26.10.-27.11.2020 Voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille.

Mitä Taitoa tulevaan -verkkovalmennus on?

Aiheuttaako tapahtuva muutos paljon kysymyksiä ja tunteita: Pärjääkö nuori, pärjäänkö minä? Miltä muutos minusta tuntuu? Muuttuuko vanhemmuus? Miltä tulevaisuus näyttää? Mikäli kaipaat tukea ja voimavaroja uudenlaiseen tilanteeseen, tämä valmennus on juuri sinulle. Valmennuksessa pohdit muuttuvaa vanhemmuuttasi henkilökohtaisten tehtävien kautta sekä yhdessä työntekijöiden ja toisten vanhempien kanssa. Valmennus on osallistujalle maksuton.

Valmennus on tarkoitettu vanhemmille, joiden nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita.

”Osallistujat rohkaisivat toisiaan rakentamaan luottamusta nuorten itsenäistymiseen ja siten työstivät nuoresta irrottautumista. Ryhmässä syntyneen keskustelun, vertaistuen ja oivallusten kautta osa vanhemmista kertoi ottaneensa enemmän yhteyttä omiin ystäviin, järjestäneensä omaa aikaa sekä panostaneensa parisuhteeseen. Osallistuminen vastasi monen vanhemman toiveisiin omien voimavarojen tukemisesta ja omaan hyvinvointiin panostamisesta.”

Valmennuksessa olleiden vanhempien kokemuksia on koonnut blogiin Tuleva-hankkeen ulkopuolinen arvioija Jonna Henriksson, KM, ratkaisukeskeinen terapeutti (PgDip), Soliseva – Hyvinvointi- ja kehittämispalvelut. Koko blogi luettavissa täällä.

Voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille järjestetään seuraavan kerran 26.10.-27.11.2020.

Haku alkaa 24.8.2020 Valmennukseen otetaan kymmenen osallistujaa, jotka valitaan hakemusten perusteella.

Valmennus kestää kuusi viikkoa, ja sen lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan omat tavoitteet ja erilaisten vanhemmuuden näkökulmien saaminen. Valmennus sisältää alustuksia ja tehtäviä sekä vertaiskeskustelua. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, padin tai älypuhelimen sekä toimivan verkkoyhteyden ja perustaidot netin käytöstä.

”Valmennuksessa oli mahdollisuus pysähtyä itse ajattelemaan ja tuli uusia näkökulmia muilta vanhemmilta. Valmentajilta tuli hyviä vinkkejä, joita voi hyödyntää jälkeenpäin.” (osallistujan palaute)

Valmennuksessa voidaan käsitellä esimerkiksi (aiempien valmennusten aiheita, aiheet määrittyvät osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaan) :

  • itsenäistyminen nuoren kehitystehtävänä
  • muuttuva vanhemmuus
  • irtipäästäminen
  • haastavat tilanteet
  • vahvistavat ihmissuhteet
  • omat voimavarat ja oma aika

Valmennuksen teemat muotoutuvat hakijoiden tarpeiden mukaan.

Toteutustapa: Valmennus tapahtuu verkossa yksilöllisesti ja tietoturvallisesti Movendoksen mCoach etävalmennustyökalun avulla. Saat siellä materiaalia ja tehtäviä eri teemoista, ja myös henkilökohtaista palautetta ja uusia näkökulmia omaan vanhemmuuteen. Lisäksi joka viikko järjestetään ryhmächat, jossa voi jakaa kokemuksia ja keskustella kirjoittamalla muiden valmennukseen osallistuvien ja työntekijöiden kanssa. Ryhmächat järjestetään Tukinetissä.

Valmennus järjestetään yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön elämänmuutostoiminnan kanssa.