Vauhtia ja perheen yhteistä aikaa Lumella-lomalla

15.-20.3.2021 perheemme pääsi viettämään yhteistä aikaa Lumella-lomalla Vuokatissa. Koronatilanteesta johtuen saimme jännittää loman toteutumista viime hetkeen asti, mutta ulkoaktiviteetteihin pohjautuvan ohjelman ansiosta loma saatiin järjestettyä. Suurkiitos Malikkeelle, Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:lle ja Vuokatin urheiluopistolle hienoista järjestelyistä!

Pulkkamäkeä ja tuhannen ahvenen tavoitteita

Ensimmäisenä lomapäivänä lähdimme koko perheellä pulkkamäkeen. Alissa valitsi menopeliksi tuunatun ahkion, jolla vauhtia tuntui löytyvän ihan mukavasti. Iltapäivällä kokeilimme kalaonnea pilkkimällä Snow Comfort -kelkan avulla. Hurjista tuhannen ahvenen tavoitteista jouduttiin kuitenkin tinkimään, sillä kalasaldo oli sillä kertaa puhdas nolla. Mukavaa meillä oli silti.

Tyttö istuu ahkiossa, jossa on istuin. Hänen isänsä vetää ahkiota aisoilla ja hänen veljensä kävelee vieressä.
Pulkkamäessä kaikilla oli hauskaa.

Laskettelun riemua hyppyreistä nauttien

Lumella -loma jatkui kaikkein odotetuimman ohjelman eli laskettelun parissa upeassa auringonpaisteessa. Hurjapäänä tunnettu Alissa nauraa kikatti, kun monoski-kelkka kiisi alas mäen huipulta. Ja hyppyrithän olivat päivässä ihan parasta! Lounastauon jälkeen laskettelu jatkui eikä tyttö olisi malttanut tulla pois rinteestä ollenkaan. Laskettelusta tuli takuulla pysyvä talviharrastus myös kotipuolessa.

Tyttö istuu laskettelukelkassa ja isä ohjaa kelkkaa. Molemmat hymyilevät.
Loman kohokohta: Alissa ja isä laskettelurinteessä.

Hiihtoretkeltä moottorikelkka-ajalulle

Kolmantena lomapäivänä oli hiihtoretken vuoro. Aurinkoisessa ja tuulisessa säässä suuntasimme laduille hiihtokelkalla, jolla parasta oli alamäkien lasku (mikäpäs muu). Viima oli sen verran pureva, että pidempi lenkki säästettiin kuitenkin toiseen kertaan. Iltapäivällä pääsimme moottorikelkka-ajelulle ja huristelimme järven ympäri kaksi kertaa.

Sydämet sulattavia husky-koiria

Viimeisenä, muttei lainkaan vähäisimpänä ohjelmanumerona oli retki Vuokatti Safariksen Husky -tilalle.  Huskyt tarjosivat vauhdikasta kyytiä ja saimme rapsutella koiria oikein urakalla. Sven, Nokkonen ja Lumi sulattivat lasten sydämet ja taisivat pahentaa aika monen aikuisenkin koirakuumetta.

Haikein mielin jätimme Vuokatille hyvästit ja suuntasimme täyteen ahdetun auton kotia kohti. Lapset olisivat mielellään jatkaneet lomailua ja kieltämättä täysihoito ja aurinkoiset hiihtoladut olisivat maistuneet pidempään vanhemmillekin. Toivottavasti pääsemme vielä Lumella-lomalaisiksi uudemman kerran.

Tyttö juttelee koiralle, joka on aidan takana.
Huskytilalla päästiin koiravaljakkoajelulle ja koiria silittämään.

Alissa, Anselmi, Julius, Sanna ja Antti