Saran tarina

Sara osallistui Mun elämäni muutos -kampanjaan vuonna 2020. Tämä on hänen tarinansa.

Mahdollisuus päättää itse omista asioistaan

Olen Sara. Mun unelma-elämä olis semmoinen, että saisin tulla ja mennä niin kuin haluan. Liikkua luonnossa ja mulla olis avustajakoira. Mun käsien toimintakyky olis parempi, että pystyisin piirtämään niin kuin aikaisemmin.

Lapsuudessani oon leikkinyt, harrastanut ja opiskellut tasavertaisesti muiden kanssa. Oon jopa asunut ja opiskellut Singaporessa. Kolme vuotta sitten halvaannuin. Positiivista on se, että nyt vammautumisen kautta oon löytänyt oman porukan. Ystävät ennen vammautumista on pysyneet lapsuudesta lähtien mukana. Oon kyllä onnekas.

Mun elämäni tärkeä muutos oli, kun läheisten kanssa päätettiin rakentaa mulle itse kuntoutumiskokonaisuus. Ottaa ohjat omiin käsiin. Rakentaa mun näköisen arjen palikoita paremmin. On tullut semmoinen olo, että itse pystyy tekemään enemmän asioita. Oon huomannut, kuinka tärkeää on, että ne arjen tukipilarit on kunnossa. Jotta pystyy huolehtimaan omasta fyysisestä ja psyykkisestä kunnostaan.

Yhteiskunnalle semmonen viesti, että mekin halutaan elää mahdollisimman meidän näköistä arkea, mekin halutaan kokeilla ja meidän pitää vaan löytää tiettyjä apuvälineitä ja tukitoimia, mut mä näen et ne on ihan mahdollisia, jos yhdessä mietitään, että mitä ne vois olla tai suunnitellaan.

Mekin halutaan osallistua.