Yhdistyksen Kohtaa mut -kesäillat Salossa

Salon Kehitysvammaisten tuki ry:n musiikillinen kiertue ilahdutti väkeä 13 ryhmäkodissa. Pihakiertue sai erittäin hyvän vastaanoton. #KohtaaMut

Salon Kehitysvammaisten tuki ry järjesti Salon alueella kesäkuun aikana musiikillisen tapahtumakiertueen Kohtaa mut kesäillassa. Tapahtumassa vierailtiin yhteensä kolmessatoista kehitysvammaisten ryhmäkodissa juhlistaen samalla Tukiliiton 60-vuotisjuhlavuotta.

Paikan päälle ryhmäkotien pihoille toimitettuna mahdollistettiin tapahtuman terveysturvallinen toteutus ja tavoitettiin lähes kaksisataa Salon alueen ryhmäkotien asukasta. Illat toteutettiin positiivisella, osallistavalla ja yhteenkuuluvuutta vahvistavalla otteella.

Yleisö pitää musiikista, he taputtavat innostuneena.
Kohtaa mut kesäillassa -tapahtumat saivat suuren suosion. Ahti (istumassa) ja Juho (seisomassa) innostuivat taputtamaan rytmissä mukana musiikin tahdissa Kalliokodin ryhmäkodissa. Kirsi Kautto ja Sulo Bäcklund nauttivat musiikista Strandvikin asumisyksikön upeissa merimaisemissa. (Kuvaajat Kirsi Kautto ja Liisa Sirkiä)

Somerolainen muusikko Kari Luoto todellakin otti paikkansa yleisön sydämissä välittömällä ja sympaattisella sekä erittäin ammattitaitoisella esiintymisellään. Kari Luoto esitti niin omaa tuotantoaan kuin lainakappaleita tunnetuilta suomalaisilta artisteilta. Tutut kappaleet innostivat yleisönkin osallistumaan.

Tapahtumassa jaettiin myös kaikille osallistujille, niin ryhmäkotien asukkaille kuin henkilökunnallekin, Kohtaa mut -kassit, joiden sisältönä oli makoisia herkkuja ja jokaiselle myös oma Kohtaa mut -pinssi. Lisäksi kasseissa oli tietoa Salon tukiyhdistyksestä ja Kehitysvammaisten Tukiliitosta.

""
Mari Härkönen innostui laulamaan yhdessä muusikko Kari Luodon kanssa Anjalan ryhmäkodissa. Tapahtumissa jaettiin yhteensä lähes 200 Kohtaa mut -kassia! (Kuvaaja Kirsi Kautto)

Tapahtuma sai erittäin hyvän vastaanoton ryhmäkodeissa ja samanlaisia tapahtumia toivottiin myös uudelleen järjestettäviksi. Erityisen iloisia ryhmäkodeissa oltiin siitä, että pitkän koronajan jälkeen saatiin nauttia iloisesta ja musiikillisesta tapahtumasta.

Hyvä mieli onnistuneesta kiertueesta kantaa yhdistysväkeäkin eteenpäin.