Vertaistapaaminen: Erittäin harvinainen geeni- tai kromosomimuutos, kylpylähotelli Peurunka

Tapahtuma alkaa 101 päivän päästä
Alkaa: 16.9.2023
Päättyy: 17.9.2023

Järjestämme 16.–17.9.2023 vertaistapaamisen perheille, joissa alle kouluikäisellä tai alakouluikäisellä lapsella on erittäin harvinainen geeni-tai kromosomimuutos, johon liittyy nyt tai tulevaisuudessa kehitysvammaisuutta tai vastaavaa tuen tarvetta. Tapaaminen on ensisijaisesti perheille, jotka eivät ole löytäneet Suomesta toista perhettä, jossa lapsella olisi sama diagnoosi, ja jotka eivät ole ennen osallistuneet vastaavaan vertaistapaamiseen. Tässä tapaamisessa ollaan yhdessä harvinaisia!

Tapaamispaikkana on luonnonläheinen ja esteetön kylpylähotelli Peurunka (Peurungantie 85), Laukaassa, Jyväskylän lähellä.

Tapaaminen alkaa lauantaina klo 11–12, jolloin tarjolla on lounasta. Sunnuntaina päätämme lounaaseen klo 12. Tapaaminen on suunnattu koko perheelle, ja ohjelmassa on sekä koko perheen yhteisiä että vanhempien ja lasten omia osuuksia. Ohjelmassa on muun muassa ohjattuja ryhmäkeskusteluja ja toiminnallista tekemistä sisällä sekä sään mukaan myös ulkona. Lapsille/nuorille on varattu omia osuuksia varten riittävä määrä lastenohjaajia. Pyrimme huomioimaan tapaamisen ohjaajia valitessa lasten yksilölliset tarpeet mahdollisimman hyvin. Pyydämmekin, että kuvaatte tapaamisen kannalta oleelliset lapsenne erityistarpeet mahdollisimman tarkasti ilmoittautumisen yhteydessä. Ruokailuissa ja vapaa-ajalla lapset ovat vanhempien kanssa. Vanhempien ryhmäkeskusteluja on ohjaamassa Harvinaiskeskus Norion työntekijä.

Tapaaminen on osallistujille maksuton, sisältäen yöpymisen, täysihoidon sekä ohjelman tapaamisen ajalta. Halutessaan Peurungasta voi tiedustella mahdollisuutta omakustanteiseen majoittumiseen jo perjantaista lähtien. Ilmoittautumiset 6.8.2023 mennessä. Tapaamiseen mahtuu mukaan 8 perhettä. Mikäli ilmoittautuneita on enemmän, ryhmä valitaan siten, että se on vertaistuellisesti mahdollisimman toimiva. Etusijalla ovat myös ensimmäistä kertaa vertaistapaamiseen osallistuvat. Klikkaamalla tästä pääset ilmoittautumislomakkeeseen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!