Vertaisloma lapsiperheille - tuettu loma 4.-9.3.2024, Rokua

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 4.3.2024
Päättyy: 9.3.2024

Hyppää hetkeksi irti arjesta ja hae Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n järjestämälle vertaislomalle Pohjois-Pohjanmaalle, Rokualle. Vertaislomalla liikutaan luonnossa talvisia toimintavälineitä hyödyntäen ja rentoudutaan Rokua Health Spa:n kauniissa maisemissa.

Tuetulla lomalla voit tavata toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea ja voimavaroja arjen tueksi. Lomalla saadaan myös vinkkejä varhaiskasvatukseen ja perusopetukseen osallistumiseen.

Kenelle?

Loma on suunnattu vaikeasti vammaisten lasten perheille ja erityisesti perheille, jossa lapsella tai nuorella on harvinainen sairaus, johon liittyy kehitysvamma sekä vaikea liikuntavamma. Kohderyhmän lapset tarvitsevat apuvälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua. Jokaiselle lomalle osallistuu 7 lapsiperhettä.

Hinta

Loman omavastuuosuus aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä on 125 €. Alle 17-vuotiaat lomailevat maksutta. Lomailija maksaa itse matkakulunsa lomakohteeseen.

Hakeminen

Voit hakea lomalle jos asut vakituisesti Suomessa, eikä sinulla olisi muutoin taloudellisesti mahdollisuutta lomailla. Päähakijan on oltava aikuinen. Lomaa haetaan MTLH:n sivujen kautta (avautuu uuteen ikkunaan). Hakuaika päättyy 18.12.2023.

MTLH tekee lomapäätökset sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n linjausten mukaisesti. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit tiedustella suoraan MTLH ry:stä.

Perhe hiihtää. Äiti vetää hiihtokelkkaa, lapsi istuu kyydissä ja isä kelkan takana. Kaikki hymyilevät iloisesti.
Tuetulla lomalla perheet pääsevät kokeilemaan myös hiihtämistä. Oikeilla toimintavälineillä se on mahdollista kaikille. Kuva Ville Muranen, Vuokatti 2022.

Lomayhteistyössä

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry, Malike ja Rokua Health Spa