Tukea harvinaiseen murrosikään perhekurssi: 22q11.2 -oireyhtymä

Tapahtuma alkaa 50 päivän päästä
Alkaa: 3.9.2024
Päättyy: 29.9.2024

Harvinaiskeskus Norio järjestää Tukea harvinaiseen murrosikään -kurssin perheille, joissa noin 12-17 vuotiaalla nuorella on 22q11.2 -oireyhtymä.

Kurssiin sisältyy kolme verkkotapaamista ja yhteinen viikonloppu Backbyn kartanossa Espoossa (Bodomintie 37). Verkkotapaamiset ovat 3.9., 10.9. ja 17.9. klo 18.00-19.30 ja viikonloppu Backbyn kartanossa Espoossa 27.-29.9.2024.

Kurssilla tuetaan koko perhettä nuoren murrosiän tuomien kysymysten ja mahdollisten haasteiden keskellä. Kurssi tarjoaa perheelle myös aikaa olla yhdessä poissa arjen kiireistä ja mahdollistaa ajatusten ja kokemusten jakamisen muiden perheiden kanssa. Vanhempien ohjelma sisältää ohjattuja ryhmäkeskusteluja ja eri alojen asiantuntijoiden pitämiä tiedollisia osuuksia nuoruusikään liittyvistä teemoista, kuten opiskelu ja työelämä, itsenäinen asuminen, ihmissuhteet ja seksuaalisuus sekä itsetunto ja psyykkinen terveys. Nuorille ja sisaruksille on kurssiviikonlopussa omaa ohjelmaa, joka pitää sisällään ohjattua pienryhmätoimintaa. Nuorten ja sisarusten ohjelmassa käsitellään ryhmän tarpeista nousevia teemoja erilaisin toiminnallisin menetelmin unohtamatta mukavaa yhdessäoloa ja hauskanpitoa. Lisäksi kurssilla on koko perheen yhteistä ohjelmaa tutustumisen ja ulkoilun merkeissä. Backbyn kartano tarjoaa viihtyisät ja rauhalliset puitteet yhdessäololle.

Kurssi on osallistujille maksuton, sisältäen yöpymisen, täysihoidon sekä ohjelman verkossa ja  kurssiviikonlopun ajan. Hakuaika kurssille päättyy 25.8.2024. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake Webrobolissa, johon pääset klikkaamalla tästä.

Kurssille ovat tervetulleita ensikertalaiset, mutta myös vastaavanlaisella kurssilla aikaisemmin olleet. Ensikertalaiset ovat etusijalla. Kurssille voidaan valita enintään 7–8 perhettä tai 40 henkilöä.

Lämpimästi tervetuloa kurssille!