Vertaisloma lapsiperheille - Tuettu loma perheille, joissa lapsella on harvinainen diagnoosi

Tapahtuma alkaa 40 päivän päästä
Alkaa: 3.6.2024
Päättyy: 8.6.2024

Hyppää hetkeksi irti arjesta ja hae Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n ja Kehitysvammaisten Tukiliiton/Harvinaiskeskus Norion järjestämälle vertaislomalle! Tuettu vertaisloma järjestetään 3.-8.6.2024 Kunnonlähde Kankaanpäässä

Vertaislomalla rentoudutaan perheen kesken ja nautitaan erilaisista aktiviteeteista sekä ympäröivästä luonnosta. Osa ohjelmasta on erikseen vanhemmille ja lapsille. Tuetulla lomalla voi tavata toisia samankaltaisessa elämäntilanteessa olevia, jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea ja voimavaroja arjen tueksi. Harvinaiskeskus Noriosta on paikalla vetäjä ja lastenohjaajia.

Kenelle?

Tuettu vertaisloma on suunnattu perheille, joissa lapsella tai nuorella on jokin harvinainen kehitysvammaoireyhtymä tai esimerkiksi harvinainen geeni- tai kromosomimuutos. Vinkkaa lomasta myös tutuille vertaisille! Loma myönnetään pienituloisille eniten tuettua lomaa tarvitseville. Terveydelliset ja sosiaaliset haasteet ovat myös perusteita loman tarpeelle.

Lomalle valitaan 10 lapsiperhettä.

Hinta

Loman omavastuuosuus aikuisilta ja 17 vuotta täyttäneiltä on 125 €/loma sisältäen täysihoidon ja ohjelman loman ajan. Alle 17-vuotiaat lomailevat maksutta. Lomailijat maksavat itse matkakulunsa lomakohteeseen.

Hakeminen

Voit hakea lomalle jos asut vakituisesti Suomessa, eikä sinulla olisi muutoin taloudellisesti mahdollisuutta lomailla. Päähakijan on oltava aikuinen. Lomaa haetaan MTLH:n sivujen kautta (linkki avautuu uuteen ikkunaan). Hakuaika lomalle on päättynyt.

MTLH tekee lomapäätökset sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n linjausten mukaisesti. Kielteisistä päätöksistä ei ilmoiteta. Mahdollisia peruutuspaikkoja voit tiedustella suoraan MTLH ry:stä.