Tietoa tulevaan -verkkokurssi itsenäistyvien nuorten vanhemmille

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 15.11.2021
Päättyy: 5.12.2021

Verkkokursseja itsenäistyvien nuorten perheille.

Seuraava kurssi on 1.11.-5.12.2021.

”Ammattitaidolla järjestetty kurssi. Tuntuu hyvältä, kun jostakin saa näin tärkeää tietoa näin helposti.” (osallistujan kommentti)

Mietityttääkö sinua nuoresi tulevaisuus ja itsenäistyminen? Tarvitseeko perheesi tietoa mm. palveluista, asioiden hoidosta ja asumisen vaihtoehdoista?

Maksuttomalla verkkokurssilla tutustut ennakkomateriaaleihin sinulle sopivaan aikaan. Pääset myös chattailemaan aiheen asiantuntijoiden sekä toisten vanhempien kanssa ennalta sovittuna aikana sekä kysymään erityisesti perhettäsi ja nuortasi koskevia tarkentavia kysymyksiä. Kunkin aiheen materiaaleihin tutustumiseen kuten videoiden katseluun ja tekstitiedostojen lukemiseen ja mahdollisten tehtävien tekemiseen menee aikaa noin pari tuntia viikossa. Lisäksi kurssin aikana järjestetään neljä chattia Tukinetissä, joissa on mahdollista keskustella aihealueen asiantuntijan sekä toisten vanhempien kanssa. Aihealue vaihtuu viikoittain.

Kenelle kurssi on tarkoitettu:  Vanhemmille, joiden noin 13 – 29-vuotiaalla nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita. Kurssi on osallistujalle maksuton.

Seuraava kurssi järjestetään 1.11. – 5.12.2021

Chatit Tukinetissä ovat maanantaisin kello 18 – 19.30

Palvelujen suunnittelu, aluekoordinaattori Salla Pyykkönen
8.11.2021 kello 18 – 19.30

Omaan kotiin, johtava aluekoordinaattori Ritva Still
15.11.2021 chat kello 18 – 19.30

Henkilökohtainen apu ja omannäköinen vapaa-aika, vammaispalveluiden asiantuntija Anne Saarinen
22.11.2021 chat kello 18 – 19.30

Nuoren tukena asioiden hoitamisessa, lakimies Tanja Salisma ja lakimies Saara Kokko
29.11.2021 chat kello 18 – 19.30

Kurssin aihealueen materiaali tulee edeltävänä tiistaina:

 • 1. viikko: Suunnittelemme yhdessä palveluita
  Miten palvelusuunnitelma laaditaan ja miten palaveriin kannattaa valmistautua? Tavoitteena on kertoa perheille erilaisista palveluista, erityishuolto-ohjelmasta, sekä niiden toteutumisen pohjana olevista asiakirjoista.
 • 2. viikko: Omaan kotiin
  Millaisen kodin nuori haluaisi? Mitkä ovat nuoren omat tarpeet ja mieltymykset oman kodin suhteen? Asiaa yksilöllisestä asumisesta sekä muuttovalmennuksesta. Tavoitteena on antaa perheille tietoa erilaisista mahdollisuuksista. Pohdimme myös kokonaisvaltaisesti nuoren muuttoa pois lapsuuden kodista.
 • 3. viikko: Henkilökohtainen apu sekä omannäköinen vapaa-aika
  Mikä mahdollistaa nuoren omannäköisen vapaa-ajan toteutumisen? Kerromme esimerkiksi henkilökohtaisen avun palvelusta ja muista mahdollisuuksista. Henkilökohtaista apua myönnetään myös muuhun kuin vapaa-aikaan, esimerkiksi työhön, opiskeluun tai sosiaalisen vuorovaikutuksen ylläpitämiseen.
 • 4. viikko: Nuoren tukena asioiden hoitamisessa
  Tarvitseeko nuori edunvalvojan vai riittävätkö kevyemmät keinot? Tavoitteena on antaa tietoa miten läheiset voivat olla tukena nuoren asioiden hoitamisessa sekä edunvalvonnasta.

Tärkeää tietoa ilmoittautumisesta:

Ilmoittautuminen alkaa 22.9.2021 ja päättyy 18.10.2021. (siirry sivulle)

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautuneille lähetetään ennakkotehtävä sekä osallistumisohjeet. Kurssille otetaan 20 osallistujaa.

KURSSI ON TÄYNNÄ.