3. Yhdenvertaisuutta toimintavälineillä -aamukahvit (Vantaa) klo 9.00-10.30

Tapahtuma alkaa 100 päivän päästä
Alkaa: 23.10.2024
Päättyy: 23.10.2024

KUTSU, sinulle vantaalainen!

Miten saada lisää liikkumisen apu- ja toimintavälineitä kaikkien kuntalaisten käyttöön? Varaa aika kalenteriisi ja tule kuulolle kolmansille aamukahveille, joissa jutellaan jokaisen kuntalaisen mahdollisuuksista osallistua ja liikkua Vantaalla.

Jotkut ihmiset tarvitsevat tukea ollakseen yhdenvertaisia kuntalaisia. Erilaiset apu- ja toimintavälineet ovat yksi tapa tukea heitä. Ne mahdollistavat mm. osallistumisen opetus-, liikunta- tai nuorisotoimen sekä seurojen ja yhdistysten järjestämään toimintaan, jossa liikutaan esimerkiksi metsässä, lumella tai vaikka pyöräillään.

Osa Suomen kunnista on hankkinut yhteisiä välineitä, joita kuntalaiset voivat lainata. Tämä lisää merkittävästi ihmisten yhdenvertaisuutta.

Kokoonnuimme verkossa ensimmäisen kerran Teams-yhteydellä maaliskuussa 2024 ja uudelleen kesäkuussa 2024. Kuulimme tilaisuuksissa käyttäjäkokemuksia siitä, minkälainen merkitys välineillä on ollut käyttäjilleen, sekä muiden kuntien kokemuksia ja vinkkejä toimintavälineiden lainaustoiminnan järjestämisestä. Kävimme hyvää keskustelua aiheen ympärillä.

Tässä kolmannessa, ja samalla myös viimeisessä tapaamisessa mm. keskustellaan kuinka kesäkuussa puhutut asiat ovat edenneet, onko tehty jotain toimenpiteitä sekä puhutaan tulevaisuuden suunnitelmista.

Tule kuuntelemaan lyhyt alustus aiheesta. Mukaan voi tulla, vaikka aiemmat kerrat olisivat jääneet väliin!

Alustajina toimivat Tanja Tauria ja Kari Vuorenpää Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnasta.

Virtuaaliset aamukahvit järjestävät Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta ja Vantaan kaupungin liikunnan palvelualue.

Kutsu on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille ja voit jakaa sitä omissa verkostoissasi!

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä (siirtyy Teams-alustalle uuteen ikkunaan).