Haku: Voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistyvien nuorten vanhemmille

03.01.2023

Pärjääkö nuori, pärjäänkö minä? Miten tuen nuoren omia valintoja? Verkkovalmennus tukee vanhempia, joiden 13–29-vuotiaalla itsenäistyvällä nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita.

Tammikuussa alkaa jälleen Taitoa tulevaan -voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille. Valmennus on tarkoitettu vanhemmille, joiden nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita.

Kurssille toivotaan itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhempia, joiden 13–29-vuotiaalla nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita. Kurssilla pohditaan mun muassa:

 • Mitä tunteita nuoren itsenäistyminen herättää?
 • Kuinka tuen nuoren itsenäistymistä ja huolehdin samalla omasta hyvinvoinnistani?
 • Pystynkö päästämään irti?
 • Miltä muutos minusta tuntuu?
 • Muuttuuko vanhemmuus?
 • Mitkä ovat minun suunnitelmani, ajankäyttöni ja voimavarani?

”Osallistujat rohkaisivat toisiaan rakentamaan luottamusta nuorten itsenäistymiseen ja siten työstivät nuoresta irrottautumista. Ryhmässä syntyneen keskustelun, vertaistuen ja oivallusten kautta osa vanhemmista kertoi ottaneensa enemmän yhteyttä omiin ystäviin, järjestäneensä omaa aikaa sekä panostaneensa parisuhteeseen. Osallistuminen vastasi monen vanhemman toiveisiin omien voimavarojen tukemisesta ja omaan hyvinvointiin panostamisesta.”

Edellisen kurssin vanhempien ajatuksia löytyy blogista (siirry sivulle):
Taitoa tulevaan -verkkovalmennus toi vanhemmille oivalluksia ja uskallusta

Ilmoittautuminen 22.1.2023 mennessä sivulla
Taitoa tulevaan -verkkovalmennus (ilmoittautuminen)

Valmennukseen otetaan kymmenen osallistujaa, jotka valitaan hakemusten perusteella. Valmennuksen lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan omat tavoitteet ja erilaisten vanhemmuuden näkökulmien saaminen. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, padin tai älypuhelimen sekä toimivan verkkoyhteyden ja perustaidot netin käytöstä. Tapaamme ryhmänä viikoittain maanantaisin kello 18 – 19.30 Teams-videopuhelun avulla.

 1. tapaaminen 30.1.2023
 2. tapaaminen 6.2.2023
 3. tapaaminen 13.2.2023
 4. tapaaminen 20.2.2023
 5. tapaaminen 6.3.2023

Lisätietoja
Satu Koivurinne, Kehitysvammaisten Palvelusäätiö
satu.koivurinne@kvps.fi
puhelin 040 1828 219

 

Haku: Verkossa tapahtuva valmennus tukee vanhempia, kun itsenäistyvällä nuorella on #kehitysvamma tai vastaava tuen tarve. #Voimavarakeskeisyys