Teemaviikko: Taloudellinen tuki haussa lokakuun loppuun asti

20.10.2022

Kehitysvammaisten Tukiliiton paikallisyhdistykset ja Me Itse -yhdistyksen paikalliset ryhmät sekä muut toimijat voivat hakea taloudellista tukea teemaviikon tapahtumia varten. Joulukuun alussa nostamme esille asenteita vammaisuutta kohtaan.

Teemaviikkoa vietetään taas joulukuun alussa. Viikolla puhutaan asenteista, hyvistä ja huonoista. Viikon slogan muistuttaa ”Sun asenne on mun elämä”.

Tuen haku päättyy lokakuun lopussa

Kehitysvammaisten Tukiliiton paikallisyhdistykset ja Me Itse -yhdistyksen paikalliset ryhmät sekä muut toimijat voivat hakea taloudellista tukea teemaviikon tapahtumia varten.

Haku lokakuun loppuun mennessä:
Teemaviikon taloudellinen tuki (haku)

Tuen antavat Kehitysvammaisten Tukiliitto ja Kehitysvammaisten Palvelusäätiö. Tukiliiton osuus pieni ele -keräyksen tuotosta käytetään Teemaviikon tapahtumien tukemiseen.

Tuen myöntämisessä kiinnitetään huomiota seuraaviin seikkoihin

  • Teeman huomioiminen.
  • Yhteistyö eri toimijoiden kesken.
  • Kehitysvammaisten henkilöiden ja Me Itse -ryhmien osallistuminen ideointiin ja järjestelyihin.
  • Perinteisten tapahtumien ”uudistaminen”.
  • Vaikuttaminen ja näkyminen omalla paikkakunnalla (Korttikampanja paikalliseen lehteen!)
  • Kulut.

Tempauksia kannattaa järjestää omien yhteistyökumppanien kanssa.

Lähetetäänkö itsetehtyjä kortteja?

Voimme lähestyä päättäjiä omilla, itsetehdyillä korteilla. Tätä tai muuta Teemaviikon tempausta varten voi hakea taloudellista tukea Tukiliitosta 30.10. mennessä.

Tukiliitosta saat myös valmiita A4-kokoisia korttipohjia, joissa on tilaa eri tavoin ilmaistuille viesteille. Vinkkejä ja esimerkkibudjetti korttikampanjaan löydät Tukiliiton sivulta: Esimerkki korttikampanjasta.

Mitä teillä kirjoitetaan tai piirretään korttiin?

 

Kohtaa mut -kortti on ”tyhjä”, joten siinä on reilusti tilaa omille viesteille, kirjoituksille ja piirroksille.

Kävimme jututtamassa Kauhajoen Kamuja vuoden 2020 Teemaviikon korttikampanjasta. Nappaa videolta talteen ideoita Teemaviikon tapahtuman järjestelyihin! (Videon pituus 9 minuuttia 46 sekuntia)

Korttitempaus

Pienellä porukalla voi järjestää korttitempauksen. Esimerkki korttikampanjasta ja budjetista (saa lainata)
www.tukiliitto.fi/tapahtuma/korttikampanja

1.
Voit tilata Tukiliitosta valmiita korttipohjia. Valmiit korttipohjamme ovat A4-kokoisia, joten niissä on reilusti tilaa piirtää tai kirjoittaa. Varaa iloisia värejä. Kortteihin tarttuvat niin tussit kuin puuväritkin.

2.
Kutsu koolle sopivan pieni porukka, varaa pientä naposteltavaa ja virkistävää juotavaa. Olisiko teemaviikolla sopiva aika maistella jo joulutorttuja ja glögiä?

Kirjoitatteko kortteihin vai piirrättekö niihin? Valitkaa teema:

A) Haluatteko tehdä porukalla korttikampanjan kunnan päättäjille? Mitä haluatte kertoa asenteiden merkityksestä muille ihmisille?

B) Korona-aika saattoi tehdä monesta yksinäisen. Voitte tehdä ja lähettää kortteja läheisille, kavereille ja rakkaille. Ajattelen nyt sinua, #KohtaaMut

3)
Kun kortit ovat valmiina, napatkaa vaikka kännykällä kuvia tekijöistä kortteineen tai pelkistä korteista. Jokainen kortti on kuvan arvoinen. Jakakaa kuvat somessa tunnisteella #KohtaaMut, niin olette mukana yhteisellä teemaviikolla.

Haluatteko lähettää kortit vai tehdä niistä näyttelyn? Kysykää paikallista kirjastoa, pankkia tai muuta toimijaa yhteistyökumppaniksi näyttelyä varten. Kortit voi laittaa esille myös näyteikkunaan.

Kohtaa mut -korttipohjia voi tilata (10/20/30 kappaleen erissä) Tukiliitosta sähköpostilla osoitteesta
teemaviikko@tukiliitto.fi.

Muistutamme järjestäjiä, että voitte siirtää tapahtumat toiseen ajankohtaan, jos muuttunut koronatilanne niin vaatii. Maksettua tukea ei palauteta Tukiliitolle, vaan se käytetään uudessa ajankohdassa.

Julkilausuma

Me Itse -yhdistys on laatinut viikon julkilausuman, jonka nimi on myös ”Asenteet kuntoon vammaisuutta kohtaan”. Tapahtumasuunnittelun tueksi tehty julkilausuma on julkaistu Leijassa 2/2022 ja myös sivulla:
tukiliitto.fi/tukiliitto-ja-yhdistykset/tuemme-yhdistyksia/teemaviikko

Julkilausumassa pohditaan, miten ihmisten erilaiset asenteet näkyvät heidän teoissaan ja siinä, miten he kohtaavat toisensa.

Kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien viikko eli Teemaviikko

Teemaviikko on aina 1. – 7.12. Viikon aikana vietetään Kansainvälistä vammaisten päivää 3.12. ja Vapaaehtoisten päivää 5.12.

Tukiliitosta voi tilata KohtaaMut-korttipohjia, joihin voi itse piirtää, kirjoittaa tai askarrella terveisiä. Korttipohjia voi tilata sähköpostilla osoitteesta
teemaviikko@tukiliitto.fi.

Esimerkki korttikampanjasta ja budjetista (saa lainata)
www.tukiliitto.fi/tapahtuma/korttikampanja

Teemaviikon kotisivu:
tukiliitto.fi/tukiliitto-ja-yhdistykset/tuemme-yhdistyksia/teemaviikko

 

Kuvassa Päivi Kaltio ja Jussi Rantala Teemaviikon Kohtaa Mut -yhteistapahtumassa 4.12.2018 Iltalinjalla Tampereella. Kuvaaja Laura Vesa.