Rahaa yhdistykselle – ilmoita yhdistyksesi mukaan Pieni ele -vaalikeräykseen

14.09.2023

Seuraava Pieni ele -vaalikeräys on tammikuussa 2024 presidentinvaalien äänestyspaikoilla. Saadut lahjoitukset käytetään kotimaan vammaisten ja pitkäaikaissairaiden hyväksi. Kehitysvammaisten Tukiliitto on Pieni ele -keräyksen jäsenjärjestö. Ilmoita yhdistyksesi mukaan keräykseen 20.9. mennessä, jollette ole aiemmin olleet mukana. Jo mukana olleet saavat Pieni ele ry:ltä erillisen viestin syksyllä.

Miksi yhdistykseksi kannattaa tulla mukaan kerääjäksi?

  • Valmis työkalu rahan keräämiseen oman yhdistyksen toiminnan hyväksi.
  • Presidentinvaalien yhteydessä olevaan keräykseen annetaan hyvin lahjoituksia.
  • Lahjoituksilla suurin osa yhdistyksistä järjestää vertaistukea, virkistystoimintaa ja kuntouttavaa toimintaa.
  • Yhdistykset kokevat keräyksen myönteisenä tapana tehdä yhteistyötä muiden paikallisten kanssa.
  • Yhteistyö keräystoimiston kanssa koetaan helpoksi.
  • Kerääminen ja lipasvahdin pesti koetaan helpoksi ja mukavaksi.
  • Ihmisten kohtaamista keräyksen aikana pidetään piristävänä!
  • Yli 90 % lahjoituksista tulee käteisenä keräyslippaisiin. Vuoden 2023 keräyksessä lahjoituksia annettiin lähes miljoona euroa käteisenä lippaisiin.
  • Yhdistykset kokevat saavansa hyvin lisävaroja toimintaansa vammaisten tai pitkäaikaissairaiden hyväksi.

Lipasvahdiksi voi tulla kuka vain

Keräyksen erikoisuus on, että lipasvahdit eivät pyydä lahjoituksia. Lipasvahti vain huolehtii keräyslippaasta ja kiittää lahjoittajia. Lippaan äärellä tapaa tuttuja ja voi vaikka kutoa samalla villasukkaa. Keräys on koettu helpoksi vapaaehtoistehtäväksi, johon osallistutaan lyhyeksi ajaksi kerrallaan. Lipasvahdiksi yhdistys voi pyytää ketä tahansa eli tehtävässä ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen.

Uusien yhdistysten ilmoittautuminen 20.9. mennessä

Pieni tai suuri yhdistys, jokainen on tervetullut mukaan keräykseen omien resurssien mukaisesti. Lipasvuorot jaetaan kunkin yhdistyksen voimavarojen mukaan. Jos ette ole ollut aiemmin mukana, otamme teidät mukaan avosylin! Uusien mukaan tulevien yhdistysten ilmoittautumisia otetaan vastaan 20.9.2023 asti.

Yhdistysten tietojen päivitys syyskuussa

Jokainen keräyksessä mukana ollut yhdistys saa automaattisesti Pieneltä eleeltä yhdistyspäivityspyynnön syksyn aikana. Päivityspyyntö lähtee myös niille yhdistyksille, jotka ovat olleet tauolla edellisessä keräyksessä.

Lisätietoja:
Keräyskoordinaattori Minna Lehtola vastaa kysymyksiin sähköpostitse info@pieniele.fi ja puhelimitse 0400 887 114 (soittoaika arkisin klo 9–10 ja 13–15).

www.pieniele.fi
www.facebook.com/pieniele