Lasten ja nuorten Para Junior Games -kisoissa yleisurheillaan ja pelataan paraurheilun pallopelejä marraskuun lopussa Jyväskylässä

08.11.2023

Vammaisten ja tukea tarvitsevien lasten ja nuorten matalan kynnyksen kilpailutapahtuma Para Junior Games saapuu jokasyksyiseen tapaansa Jyväskylän Hipposhalliin keskiviikkona 29.11. Tänä syksynä kilpaillaan yhden kisapäivän aikana yleisurheilussa sekä paraurheilun pallopeleissä sokkopingiksessä, maalipallossa ja bocciassa.

Pitkät perinteet jo 1980-luvulta saakka omaava vammaisten ja tukea tarvitsevien lasten ja nuorten oma kisatapahtuma Para Junior Games valtaa tuttuun tapaan Jyväskylän Hipposhallin keskiviikkona 29. marraskuuta 2023.

Para Junior Games -kisoissa kilpaillaan tänä vuonna yleisurheilun kolmiottelussa ja sukkulaviestissä sekä etenkin näkövammaisille suunnatuissa palloilulajeissa maalipallossa ja sokkopingiksessä sekä vaikeavammaisten henkilöiden keskuudessa maailmalla tunnetussa petanquen sukuisessa lajissa bocciassa.

Kilpasarjan lisäksi osallistujilla on mahdollisuus viettää rennompi urheilupäivä harrastesarjassa eri lajeja kokeillen.

Kisoihin voivat ilmoittautua niin liikunta-, näkö- kuin kehitysvammaisetkin lapset ja nuoret sekä avoimessa sarjassa kaikki elinsiirron saaneet tai dialyysissa olevat ja esimerkiksi kehityksellisen kieli- tai koordinaatiohäiriön omaavat ja autismin kirjolla olevat alle 19-vuotiaat.

Tapahtumaan on usein tultu yhdessä oman erityiskoulun tai koululuokan kanssa, mutta osallistua voivat myös yksittäiset lapset ja nuoret itsenäisesti.

Kilpailujen ja harrastesarjan lajikokeilujen ohella Hipposhallin Sporttitorilla pääsee tutustumaan paikallisten seurojen esittelemiin toimintarajoitteisille harrastajille avoimiin lajivaihtoehtoihin.

Para Junior Games -tapahtuman kilpailujohtajana toimii niin ikään tuttuun tyyliin ratakelaajana tunnettu Henry Manni, joka on monien muiden Suomen nykyisten paraurheilutähtien tavoin itsekin aikoinaan aloittanut oman, paralympiapronssiin tähän mennessä johtaneen kilpaurheilu-uransa juuri Junior Games -kisoista.

– Kisojen yhteistyökumppanina toimivan Jyväskylän kaupungin avulla ja muun muassa Maailman arvokkain pelipaita -kampanjalla kerättyjen varojen turvin pystyimme onneksi järjestämään kisat myös tänä vuonna. Omasta kokemuksestani – niin nuorena kilpailijana kuin myöhemmin kilpailuiden järjestäjänä – tiedän, että Para Junior Gamesit ovat monelle hyvin tärkeä vuosittainen tapahtuma.

Para Junior Games -kilpailut järjestetään yhteistyössä Suomen Paralympiakomitean, Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän yliopiston Liikuntatieteellisen tiedekunnan kanssa.

Kisojen tärkeänä mahdollistajana on kuluvana vuonna toiminut Maailman arvokkain pelipaita -kampanja, jolla on kerätty varoja etenkin lasten ja nuorten paraurheilun ja harrastustoiminnan turvaamiseksi. Paralympiakomitean yhteistyökumppani Luhta lahjoittaakin Para Junior Games -tapahtumassa Rukka-merkkisiä Maailman arvokkain pelipaita -paitoja tapahtumaan osallistuville lapsille ja nuorille.

Osallistujat voivat ilmoittautua mukaan kilpailuihin 15. marraskuuta saakka.

Lue lisää Para Junior Games 2023 -tapahtumasta.

 

Lisätietoja:

Henry Manni
Para Junior Games -kilpailujohtaja, Suomen Paralympiakomitea
+358 50 576 5501
henry.manni@paralympia.fi