Kysely: Liikunnan apuvälineiden saatavuus

31.03.2023

Moni toimintarajoitteinen henkilö tarvitsee erilaisia liikunnan apuvälineitä voidakseen urheilla tai harrastaa mieleistään liikuntamuotoa, mutta välineiden saatavuus Suomessa on heikolla tolalla. Kysely on auki 15.4. saakka.

Paralympiakomitea selvittää liikunnan apuvälineiden vuokraamista. Jääkö urheilu- tai liikuntaharrastuksen aloittaminen tai jatkaminen kiinni esimerkiksi siitä, ettei tiedetä, mistä sopivan apuvälineen voisi vuokrata?

Auta purkamaan pullonkaulat liikunnan apuvälineiden saatavuudessa – vastaa kyselyyn

Oletko vuokrannut liikunnan apuvälineitä?

Millaisia liikunnan apuvälineitä tarvitsisit?

Mitä esteitä apuvälineiden vuokraamiselle on? 

Moni toimintarajoitteinen henkilö tarvitsee erilaisia liikunnan apuvälineitä voidakseen urheilla tai harrastaa mieleistään liikuntamuotoa. Liikunnan apuvälineiden saatavuus Suomessa on heikolla tolalla. Välineet ovat kalliita, eikä niiden hankintaan usein ole saatavissa tukea.

Liikunnan apuvälineitä on kuitenkin vuokrattavissa, jotta liikkujat pääsevät alkuun harrastuksessaan ja saavat kokeilla, millainen väline on sopiva. Näin harrastus ei tyssää heti alkuunsa välinehankintavaiheeseen. Välineitä voi vuokrata tai lainata muun muassa Paralympiakomitealta, Malikkeelta, kuntien liikuntapalveluista ja laskettelukeskuksista.

Jotta liikunnan apuvälineiden vuokraamisprosessia ja sitä myötä välineiden saatavuutta voitaisiin kehittää, Paralympiakomitea on laatinut sähköisen kyselyn, jolla selvitetään välineiden vuokraamiseen liittyviä pullonkauloja.

Kyselyyn vastaaminen vie muutaman minuutin. Vastata voi nimettömänä, mutta jos haluaa osallistua viiden Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan lahjakortin arvontaan, voi kyselyn lopussa olevaan vapaaseen kommenttikenttään kirjata nimensä ja sähköpostiosoitteensa.

Vastaa kyselyyn 15.4. mennessä, siirry vastaamaan tästä
Kysely

 

Malikkeen kuva Vauhtia rinteessä -laskettelun ja lumilautailun kokeilupäivässä vuonna 2022 (Riihivuori, Muurame). Kuvaaja Laura Vesa.