Keko-valmennuksen vuoden 2023 haku on avattu

18.01.2023

Keko-valmennus on terveyttä ja hyvinvointia edistävä elintapavalmennus työikäisille kehitysvammaisille henkilölle ja heidän ohjaajilleen. Hae mukaan ryhmäsi kanssa.

Miina Sillanpään Säätiö järjestää vuonna 2023 viisi Keko-valmennusta. Keko-valmennus on terveyttä ja hyvinvointia edistävä elintapavalmennus työikäisille kehitysvammaisille henkilölle ja heidän ohjaajilleen.

Valmennuksen tavoitteena on kehitysvammaisten henkilöiden terveysriskien väheneminen sekä terveyden ja toimintakyvyn koheneminen. Keko-valmennuksessa keskeistä on omien vahvuuksien tunnistaminen sekä ryhmän, ohjaajien ja lähipiirin muutoksia tukeva ja kannustava asenne. Valmennuksen hyvinvoinnin kehyksen teemat ovat: ravitsemus, liikunta, aivojen treenaaminen, henkilökohtainen hygienia ja uni.

Hae mukaan ryhmäsi kanssa

Valmennukseen haetaan mukaan kahdeksan kehitysvammaisen aikuisen ja kahden ohjaajan ryhmänä. Hakijoina voivat olla esimerkiksi työ- ja toimintakeskukset tai asumisyksiköt. Kehitysvammaisille osallistujille valmennus on maksutonta ja ohjaajille korvataan palkkakuluja lähivalmennusjaksoilta.

Monipuolinen Keko-valmennus kestää reilun vuoden sisältäen kaikille osallistujille kaksi lähijaksoa (4+2 päivää) osallistujien kotipaikkakunnalla. Hakemuksia toivotaan maaliskuun alkuun mennessä. Hakemisesta lisätietoja on sivulla
miinasillanpaa.fi/keko/keko-valmennuksen-vuoden-2023-haku-on-avattu

Valmennuksessa

kehitysvammaiset osallistujat

  • tiedostavat valintojensa merkityksen oman hyvinvointinsa edistämisessä.
  • määrittelevät omat terveystavoitteensa yhdessä ohjaajiensa kanssa ja suunnittelevat sen mukaisia pieniä terveyttä edistäviä arjen muutoksia.
  • kokeilevat ja omaksuvat uusia terveellisempiä elintapoja.

ohjaajat ja lähipiiri

  • saavat tietoa ja työkaluja kehitysvammaisen osallistujan muutoksen tukemiseen.
  • oppivat tunnistamaan ja hyödyntämään oman toimintaympäristönsä tarjoamia fyysisiä ja sosiaalisia mahdollisuuksia.

Lue lisää sivulta:
miinasillanpaa.fi/hankkeet/keko