Juuri sinulle -kirjanen kertoo kahdeksan erityisperheen tarinan

10.02.2023

Kehitysvammatuki 57 ry on julkaissut Juuri sinulle – kasvoja erityisyydelle -kirjasen, johon on koottu yhteen kahdeksan erityisperheen tarinat. Kirjanen tarkoitettu tueksi uuden tilanteen edessä oleville erityisperheille ja se on vapaasti luettavissa verkossa.

Kehitysvammatuki 57 ry:n Juuri sinulle – kasvoja erityisyydelle -kirjanen on julkaistu ja sen voi lukea verkossa. Kirjanen löytyy osoitteesta:
Juuri sinulle

””

Kahdeksan erityisperheen tarinat

Tieto tai epäily lapsen erityisyydestä pysäyttää. Vanhemmat käyvät läpi monenlaisia tunteita huolen ollessa suuri. Mitä tämä kaikki tarkoittaa, millainen lapsen tulevaisuus on, oppiiko hän asioita, miten hän pärjää elämässä, saako hän apua ja tukea? Saammeko me vanhemmat apua? Osa miettii tulevaisuutta pidemmälle, kuten mahdollisia muita lapsia ja periytyvyyttä. Erityisyyteen liittyy kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia. ”Aika näyttää.”

On tärkeää, että näissä tilanteissa saa tukea ja ihmisiä rinnalla kulkijoiksi. Tarvitaan uskoa tulevaan ja siihen, että elämä kantaa. Vain toinen saman kokenut ymmärtää aidosti ajatukset huolista ja murheista.  Erityisyys ei katoa, mutta avoimella ja rehellisellä keskustelulla on taakkaa keventävä vaikutus.

Perheet kasvavat ajan kanssa ajatukseen erityisyydestä ja vammaisuudesta. Tässä auttaa vertaistuki ja muiden vastaavassa tilanteessa olleiden tarinoiden kuuleminen. Vertainen ei pelkää ja on parhaimmillaan esimerkki siitä, että asian kanssa oppii elämään, vaikka juuri nyt tuntuisikin raskaalta. Vertaisen kautta saa luottamusta siihen, että joku muukin on kokenut tämän, joku muukin on ajatellut nämä ajatukset ja joku muukin on selvinnyt tästä. Elämästä voi edelleen tulla kaunista ja hyvää.

Tähän tarpeeseen kokosimme yhteen kahdeksan erityisperheen tarinat, jotta kukaan uuden edessä oleva erityislapsiperhe ei kokisi olevansa yksin.