Äänikirja tuo iloa ja tietoa

01.09.2022

Celian äänikirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa. Kirjastoissa alkaa kampanja, jossa Celian palveluja tehdään tutuksi.

Tunnetko jo Celian äänikirjat?
Celian palvelu on maksutonta.

Äänikirja sopii sinulle, jonka on hankala lukea.
Celian äänikirjoja voivat käyttää kaikki,
joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa.
Lukeminen voi olla hankalaa, jos sinulla on
esimerkiksi kehitysvamma tai lukemisvaikeuksia.

Celian äänikirjapalvelun käyttäjäksi voi liittyä kirjastossa.
Palvelu ei maksa mitään.
Kirjastossa saa myös ohjeita äänikirjojen käyttämiseen.

Yleensä äänikirjoja lainataan ja kuunnellaan kännykällä tai tabletilla.
Kirjoja voi lainata ja kuunnella myös selaimessa.
Jos sinulla ei ole älykännykkää tai tietokonetta käytössä,
voit saada äänikirjat myös postitse CD-levyinä.

Celian äänikirjat tutuksi

Celian kirjastokampanja Kerro, kerro kirjani alkaa lukutaidon päivänä 8. syyskuuta ja jatkuu 23. syyskuuta saakka. Kampanjan tarkoituksena on lisätä Celian tunnettuutta kaikkien kirjastokävijöiden keskuudessa. Celian valikoimaan kuuluu kauno- ja tietokirjallisuutta sekä oppikirjoja – monipuolista luettavaa kaikenikäisille lukemisesteisille.

Kirjastot edistävät lukemista eri tavoin. Yksi muodoista on äänikirjapalvelun tarjoaminen niille, joille painetun tekstin lukeminen on vaikeaa. Syynä voi olla esimerkiksi lukemisvaikeudet, oppimis- tai keskittymisvaikeudet, näön ongelmat, jokin vamma tai sairaus, kuten migreeni. Kampanjan aikana kirjastoissa kerrotaan Celian maksuttomasta äänikirjatarjonnasta ja ohjeistetaan lukemisesteisiä rekisteröitymään Celiaan.

Tule mukaan kampanjaan ja kerro Celian äänikirjapalvelusta henkilöille, joille lukeminen on hankalaa. Tilastollisesti jokainen suomalainen tuntee jonkun, jolle Celian kirjoista olisi iloa.

Kaikille yhdenvertaiset mahdollisuudet kirjojen maailmaan! Kerro Celian äänikirjoista hänelle, jonka on vaikea lukea. Kampanja kirjastoissa 8.–23.9.2022. #Celia #Äänikirja #Kehitysvamma