Tukiyhdistysten mallisäännöt

Tukiyhdistyksellä on erilaisia tapoja toteuttaa yhdistystoiminnan organisointia. Toiminta pohjautuu aina yhdistyksen sääntöihin. Täältä löydät yhdistysten mallisäännöt.

Paikallisyhdistyksille erilaisia mallisääntöjä

Paikallisyhdistyksille on valmisteltu yhden (1) vuosittaisen kokouksen mallisäännöt sekä kahden (2) vuosittaisen kokouksen mallisäänöt. Nämä mallisäännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja Rekisterihallituksella (PRH).

Yhdistykset voivat jatkaa toimintaansa voimassa olevilla säännöillä. Jos yhdistys haluaa siirtyä yhden sääntömääräisen kokouksen rytmiin, sääntömuutos on välttämätön ja se tehdään nyt voimassa olevien sääntöjen määräämällä tavalla. Myös, jos toimintaan halutaan alla kerrottuja muita muutoksia, sääntömuutos pitää tehdä.

 

Miksi mallisäännöt?

Tukiliiton jäsenyhdistys voi määritellä sääntönsä itse, kunhan yhdistyksen tarkoitus on samansuuntainen liiton tarkoituksen kanssa. Mallisääntöjen käyttäminen helpottaa sääntöjen muotoilua, koska säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa (PRH). Kun käytetään mallisääntöjä, Patentti- ja rekisterihallitus todennäköisesti hyväksyy säännöt ilman käsittelyä pitkittäviä muutospyyntöjä.

 

Mallisääntöjen vaihtoehdot

Tukiliiton jäsenyhdistykselle on tarjolla kahdet erilaiset ennakkotarkistetut säännöt:

 

Tärkeitä sivuja, joihin kannattaa käydä tutustumassa:

Lisätiedot Kansalaistoiminnan päällikkö Lea Vaitti ja aluekoordinaattorit.