Tukiyhdistysten mallisäännöt

Tukiyhdistyksellä on erilaisia tapoja toteuttaa yhdistystoiminnan organisointia. Toiminta pohjautuu aina yhdistyksen sääntöihin. Täältä löydät yhdistysten mallisäännöt.

Paikallisyhdistyksille erilaisia mallisääntöjä

Paikallisyhdistyksille on valmisteltu yhden (1) vuosittaisen kokouksen mallisäännöt sekä kahden (2) vuosittaisen kokouksen mallisäänöt. Näihin on samalla tehty yhdistyslakiin vuoden 2011 jälkeen tulleita pieniä uudistuksia. Nämä mallisäännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja Rekisterihallituksella (PRH).

Yhdistykset voivat jatkaa toimintaansa voimassa olevilla säännöillä. Jos yhdistys haluaa siirtyä yhden sääntömääräisen kokouksen rytmiin, sääntömuutos on välttämätön ja se tehdään nyt voimassa olevien sääntöjen määräämällä tavalla. Myös, jos toimintaan halutaan alla kerrottuja muita muutoksia, sääntömuutos pitää tehdä.

 

Miksi mallisäännöt?

Liiton jäsenyhdistys voi määritellä sääntönsä itse, kunhan yhdistyksen tarkoitus on samansuuntainen liiton tarkoituksen kanssa. Mallisääntöjen käyttäminen helpottaa sääntöjen muotoilua, koska säännöt on ennakkotarkastettu Patentti- ja rekisterihallituksessa (PRH). Kun käytetään mallisääntöjä, Patentti- ja rekisterihallitus todennäisesti hyvksyy ilman käsittelyä pitkittäiviä muutospyyntöjä.

 

Mikä muuttuu?

Suurin muutos on se, että liiton jäsenyhdistykselle on tarjolla kahdet ennakkotarkastetut säännöt:

 

Tärkeitä sivuja, joihin kannattaa käydä tutustumassa:

Lisätiedot Kansalaistoiminnan päällikkö Lea Vaitti ja aluekoordinaattorit.