Kohtaa mut -tapahtumat

Tällä sivulla kerrotaan mikä on Kohtaa mut -tapahtuma

HUOMIO! Emme järjestä poikkeusaikana perinteisiä Kohtaa mut -tapahtumia.

Kaveritoiminta järjestää Kohtaa mut -tapahtumia Jyväskylässä ja Tampereella.  Näissä tapahtumissa kehitysvammaiset ja kehitysvammattomat henkilöt voivat olla yhdenvertaisesti kavereita, kohdata aidosti ja tehdä asioita yhdessä. Tavoitteenamme on tuoda ihmisiä yhteen!
Vapaaehtoisen kommentti, jossa lukee: Olen osallistunut Kohtaa mut -tapahtumiin, koska halusin tutustua erilaisiin ihmisiin, ilmapiiriin ja siihen mitä tehdään.
Kohtaa mut -tapahtumat ovat avoimia aivan kaikille nuorille ja aikuisille! Tapahtumat ovat osallistujille maksuttomia. Kohtaa mut -tapahtumat ovat samalla vapaaehtoisille kaveripareille ja kaverihakijoille tilaisuus tavata toisiaan ja tutustua.

Kohtaa mut -tapahtumien on tarkoitus tarjota mielekästä tekemistä osallistujilleen. Pyrimme tekemään tapahtumat saavutettaviksi ja esteettömiksi. Tapahtumia suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Myös suunnittelutapaamisiin ja talkoisiin ovat kaikki tervetulleita!

Kohtaa mut -tapahtumissa kehitysvammaiset ja kehitysvammattomat henkilöt voivat kohdata aidosti ja tehdä asioita yhdessä! Olet tervetullut mukaan! Toivottaa @BestBuddiesFIN

Kohtaa mut -tapahtumissa on esimerkiksi osallistuttu erilaisiin urheilu- ja kulttuuritapahtumiin, käyty keikoilla ja piknikillä, osallistuttu hiphop-tunnille, tutustuttu messutarjontaan ja käyty lautapelikahvilassa.

Kaveritoiminnan Kohtaa mut -tapahtuman tunnistaa sen logosta.

Seuraavat Kohtaa mut -tapahtumat

Koronaepidemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi emme järjestä perinteisiä ryhmä- ja yleisötapahtumia. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkiksi talkoot sekä Kohtaa mut -tapahtuma. Noudatamme tilaisuuksien järjestämisessä yleisiä ohjeita. Järjestämme syksyllä pari pienimuotoisempaa tapahtumaa.

Perintesiä tapahtumia on luvassa taas, kun epidemia-aika on ohitse ja tapahtumien järjestäminen on taas täysin terveysturvallaista. Tarkempia tietoja saat esimerkiksi seuraamalla somea!

Tapahtumia mainostetaan aina  sosiaalisessa mediassa.

 

Joukko nuoria pelaa puistossa Heitä sikaa -peliä.
Kesäkuussa 2018 järjestettiin jo toista kertaa puistopiknik Tampereen Sorsapuistossa. Uusin hankinta oli Heitä sikaa -peli. Kuvaaja: Laura Vesa.

 

Joukko Jyväskyläläisiä naisia hymyilee kameralle keilapallot käsissään kaveritoiminnan Kohtaa mut -tapahtumassa.
Maaliskuussa 2018 kaveritoiminnan Jyväskylän Kohtaa mut -tapahtumassa hohtokeilattiin. Kuvaaja: Jesse Merilampi
Ihmisiä kesällä aurinkoisessa puistossa.
Kesällä 2017 järjestettiin Tampereella puistopiknik. Kohtaa mut -tapahtumassa oli noin 150 osallistujaa. Kuvaaja: Rami Marjamäki

Kaikille turvallinen tila

Kohtaa mut -tapahtumien hyvä ja turvallinen ilmapiiri luodaan yhdessä. Haluamme, että voimme kohdata, tutustua ja toimia yhdessä – ilman pelkoa kiusaamisesta. Kunnioitamme jokaisen oikeutta olla oma itsensä. Arvostamme muita, vaikka olemme itse erilaisia. Emme yleistä, vähättele tai nolaa ketään. Emme tee oletuksia henkilön sukupuoleen, seksuaalisuuteen tai toimintakykyyn liittyen. Jokaisen tehtävänä on puuttua epäasialliseen kohteluun ja käytökseen. Uskallamme ottaa ristiriitoja puheeksi ja etsiä niihin yhdessä ratkaisuja.

Tuemme turvallista ilmapiiriä ”Kohtaamisen periaatteet” – toimintamallillamme, joka koostuu tiedosta, toimintaohjeista, tuesta sekä osallistujien kokemusten kuulemisesta ja toiminnan kehittämisestä palautteiden mukaisesti. Jaamme toimintamallistamme tietoa tapahtumissa esitteiden muodossa.  Kohtaa mut -tapahtumissa on häirintätukihenkilö, joka tarjoaa keskusteluapua sekä neuvoja ja tukea niille tapahtuman osallistujille, jotka kokevat että heihin kohdistuu häirintää. Häirintätukihenkilö on kaveritoiminnan työntekijä tai tehtävään koulutettu vapaaehtoinen. Hänet tunnistaa Häirintätukihenkilö -nimikyltistä.

Ohjeita kohtaamiseen: ole avoin, älä oleta, kunnioita, keskustele, osallistu, puutu, nauti.
Kohtaamisen periaatteet -juliste. Kun klikkaat kuvaa, aukeaa juliste pdf-muotoon. Juliste: Mene Creative Oy

Kohtaa mut -tapahtumissa kerätään aina palautetta. Palautetta voi antaa myös täysin anonyymisti tässä.