Verkkokoulutus perheitä kohtaaville ammattilaisille: Vahvistu vanhempana

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 12.4.2021
Päättyy: 2.5.2021

Perheitä kohtaavien ammattilaisten verkkokoulutukset ovat täynnä kevään 2021 osalta. Koulutukset järjestetään mahdollisesti myös syksyllä 2021.

Vahvistu vanhempana -koulutus on osa kolmiosaista koulutuskokonaisuutta, joka on tarkoitettu kaikille perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille. Koulutus sopii hyvin myös opiskelijoille.

Vahvistu vanhempana osuus sisältää tietoa ja käytännön keinoja niiden perheiden kohtaamiseen, joissa yhdellä tai useammalla vanhemmalla on tuentarvetta oppimisessa ja ymmärryksessä, esimerkiksi kehitysvammasta johtuen. Koulutuksen muut osuudet ovat Erityinen sisaruus ja lapsen osallisuus. Voit osallistua niihin kaikkiin tai valita vain osan.

”Sain koulutuksesta ihan hirveästi. Koulutuksen aihe on toki arjesta tuttu, mutta harvemmin sitä on jäänyt ajatuksella pohtimaan, että miten ja miksi. Kaikki on esitetty selkeästi, joten asiat on ollut helppo sisäistää. Kynä on sauhunnut videoiden katselun aikana lähes taukoamatta. Mukaan töihin vien keinoja, vinkkejä, työkaluja!”  – Osallistuja palautteessaan kevään 2020 koulutuksesta

Vahvistu vanhempana -koulutuksen suorittamiseen on aikaa 3 viikkoa. Työaikaa suorittamiseen kuluu noin 3 h /viikko eli kokonaisuudessaan koulutuksen kesto on noin 9 h. Jokaisen viikon alussa osallistujat saavat viikon teemaan liittyvät materiaalit ja tehtävän. Tehtävät voi tehdä joustavasti viikon aikana.

Voit osallistua itsenäisesti tai yhdessä työyhteisön kesken. Koulutus on maksuton ja mukaan mahtuu noin 20 henkilöä.

Mitä koulutuksessa tehdään

Koulutuksen kaikki kolme osiota sisältävät videoluentoja, ohjevideoita, kirjallista materiaalia ja tehtävän.

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua.

Koulutus järjestetään Opintokeskus Siviksen It’s Learning -alustalla. Siviksen työntekijä lähettää ilmoittautuneille ohjeet ja tunnukset, joilla koulutukseen pääsee mukaan.

Koulutuksen muut osuudet

Lapsen osallisuus 1. – 21.2.2021 
Tietoa vammaisen lapsen osallisuudesta ja sen oikeudellisesta perustasta, sekä käytännön vinkkejä puhetta tukevien ja korvaavien menetelmien käyttöön. Maksuton verkkokoulutuksemme perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille sopii myös opiskelijoille.
Lapsen osallisuus -verkkokoulutus ammattilaisille

Erityinen sisaruus 8. – 28.3.2021
Koulutuksen lähtökohtana vammaisten lasten sisarusten ja heidän perheidensä kohtaaminen sekä sisarusten ja heidän perheidensä tarpeista lähtevä työskentely. Maksuton verkkokoulutuksemme perheitä työssään kohtaaville ammattilaisille sopii myös opiskelijoille. Lue lisää sivulta
Erityinen sisaruus -verkkokoulutus ammattilaisille

Koulutukset järjestetään mahdollisesti myös syksyllä 2021.

Osana kansalaistoimintaa Opintokeskus Sivis