Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus 4.-5.5.2022, Tampere

Tapahtuma alkaa 199 päivän päästä
Alkaa: 4.5.2022
Päättyy: 5.5.2022

Malikkeen kaksipäiväinen Ulos talosta, pois pihasta -toimintavälinekoulutus tarjoaa tietoa ja ratkaisuja vaikeasti vammaisten lasten ja aikuisten osallistumiseen ja osallisuuden mahdollistamiseen.

Koulutus on suunnattu vaikeasti vammaisten henkilöiden lähi-ihmisille ja eri alojen ammattilaisille. Se tarjoaa ratkaisuja osallistumiseen ihmisille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua. Koulutuksen lähtökohtana on vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumisen, toimijuuden ja osallisuuden vahvistaminen.

Koulutuksen tavoitteet:

• Ymmärrät toimintavälineiden tarjoamat mahdollisuudet vaikeasti vammaisten ihmisten osallistumiseen ja toimijuuteen.
  • Tiedät, minkälaisia toimintavälineitä on saatavilla.
  • Osaat käyttää ja soveltaa toimintavälineitä.
  • Tiedät toimintavälineiden hankintakanavista, saatavuudesta ja kokeilumahdollisuuksista.
  • Tutustut apuvälineisiin liittyvään lainsäädäntöön ja oikeuksiin.

Ensimmäisenä päivänä perehdymme apuvälinelainsäädäntöön tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden näkökulmasta sekä tutustumme toimintavälineisiin ja teemme käytännön harjoituksia.

Koulutuksen toisena päivänä saamme retkeillen kokemusta toimintavälineiden käytöstä. Vaikeasti vammaiset retkeläiset toimivat kokemusasiantuntijoina. Koulutukseen tulija voi ilmoittaa myös retkeläisen mukaan retkelle klo 10:00-14:00. Oikeanlainen toimintaväline mahdollistaa liikkumisen ja osallistumisen kaikille.

Osallistumismaksu 120 euroa (sis. kurssimateriaalin, lounaan ja kahvin molempina päivinä).
Koulutukseen otetaan 14 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen 6.4.2022 mennessä.

Koulutukseen osallistumisen jälkeen on mahdollista lähteä organisoimaan vastaava alueellinen koulutus omalle paikkakunnalle.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen 6.4.2022 mennessä:
Tanja Tauria / Malike-toiminta tanja.tauria@tukiliitto.fi puh. 050 3764 980

Koulutuksen ohjelma:

Keskiviikko 4.5.2022
Teoriapäivä klo 8:15–16:00, Pinninkatu 51 33100 Tampere.

08:15          Ilmoittautuminen ja aamukahvit

08:30          Malike-toiminta ja toimintavälineiden kokeilumahdollisuudet
Apuvälinelainsäädäntö, henkilökohtainen apu ja tuettu päätöksenteko, osallisuus ja kohderyhmästä toimijaksi
Ideoita välineiden hankintaan, soveltamiseen ja asennon tukemiseen
Toimintavälineet aktiivisen arjen ja osallisuuden edistäjinä

11:30          Lounas

12:30          Lisää toimintavälineistä
Toiminnan järjestäminen ja turvallisuusajattelu

14:30          Toiminnalliset harjoitukset, välineiden kokoaminen ja säätäminen
Valmistautuminen seuraavan päivän retkeen

Torstai 5.5.2022
Retkipäivä klo 8:00–16:00, retkipaikka ilmoitetaan myöhemmin.

08:00          Valmistelut, toiminnalliset harjoitukset ja välineiden testaaminen

10:00          Retkeläiset saapuvat, välineiden sovittaminen ja retkeen valmistautuminen
Maastoretki
Retkilounas
Toimintavälineiden kokeilua retkeläisten kanssa lähiympäristössä

14:00          Retkeläisten paluukyydit saapuvat
Välineiden purkaminen ja pakkaus.
Koulutuksen yhteenveto ja päivän päätös

klo 16:00 mennessä palaamme Malike-keskukseen.

Tervetuloa mukaan!

Malike
Malike tarjoaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille. Lue lisää toiminnastamme sivulta www.tukiliitto.fi/malike