Yhdenvertaisuutta toimintavälineillä aamukahvit klo 9–10.30, Sysmä ja Hartola (Teams)

Tapahtuma alkaa 3 päivän päästä
Alkaa: 7.6.2023
Päättyy: 7.6.2023

Hei Sysmässä ja Hartolassa asuva! Miten saada lisää liikkumisen apu- ja toimintavälineitä kaikkien kuntalaisten käyttöön? Alueen kolmansilla virtuaalisilla aamukahveilla jutellaan jokaisen kuntalaisen mahdollisuuksista osallistua.

Jotkut ihmiset tarvitsevat tukea ollakseen yhdenvertaisia kuntalaisia. Erilaiset apu- ja toimintavälineet ovat tapa tukea heitä. Ne mahdollistavat mm. osallistumisen koulun, liikunta- tai nuorisotoimen sekä seurojen ja yhdistysten järjestämään toimintaan, jossa liikutaan metsässä, lumella tai vaikka pyöräillään.

Osa Suomen kunnista on hankkinut yhteisiä välineitä, joita kuntalaiset voivat lainata. Tämä lisää merkittävästi ihmisten yhdenvertaisuutta.

Kokoonnuimme ensimmäisen kerran Teamsin kautta joulukuussa 2022 ja uudelleen maaliskuussa 2023 kartoittaaksemme toimintavälineiden tilannetta Sysmässä ja Hartolassa. Kuulimme tällöin myös käyttäjäkokemuksia siitä minkälainen merkitys välineillä on ollut käyttäjilleen sekä kokemuksia Kärry kiertää -peräkärryn välineistä.

Mitä tulossa seuraavaksi?

Tässä kolmannessa, ja samalla myös viimeisessä tapaamisessa paneudutaan mm. toimintavälineiden kartoituskyselyn tuloksiin.

Mikäli asut Sysmässä tai Hartolassa, vastaa kyselyyn lainattavista toimintavälineistä tästä (aukeaa uuteen ikkunaan). Kysely on auki 7.5.2023 asti.

Ilmoittautuminen

Ei ennakkoilmoittautumista! Tule kuuntelemaan lyhyt alustus aiheesta ja juttelemaan siitä, mitä juuri sinä voit tehdä kuntasi osallistumismahdollisuuksien lisäämiseksi. Mukaan voi tulla, vaikka aiemmat kerrat olisivat jääneet väliin.

Kutsu on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille ja voit jakaa sitä omissa verkostoissasi. Liity mukaan Teams-kokoukseen tämän linkin kautta (aukeaa uuteen ikkunaan).

Alustajina toimivat Tanja Tauria ja Inka Kurki Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminnasta.

Tervetuloa mukaan!

Yhteistyössä mukana

Virtuaaliset aamukahvit järjestävät Kehitysvammaisten Tukiliiton Malike-toiminta ja Sysmän Kehitysvammaisten Tuki ry.

Lapsi istuu vihreässä maastopyörätuolissa. Sinitakkinen nainen lippalakki päässä työntää häntä mäkeä ylös ja oranssitakkinen nainen avustaa hymyillen.
Malike. ”Kaikille avoin luontoliikunta”. Kuva: Laura Vesa

Tukiliiton selkeät Teams-ohjeet

Voit osallistua tapahtumaan Teams-etäyhteydellä. Voit kuunnella, katsella, jutella ja osallistua videopuheluiden avulla. Tarvitset tietokoneen, tabletin tai älypuhelimen. Lisäksi tarvitset laitteeseesi myös nettiyhteyden.

Selkeät ohjeet Teamssin käytöstä on tehty Tukiliiton Elämä omaksi -hankkeessa. Näet ohjeet ja ohjevideot tästä linkistä  Tukiliiton selkeät Teams-ohjeet