Toimintaa ja kommunikaatiota! Mahti-sopeutumisvalmennuskurssi perheille

Alkaa: 7.2.2020
Päättyy: 9.2.2020

MAHTI-sopeutumisvalmennus perheille

Kehitysvammaisten Tukiliitto järjestää kolmiosaisen MAHTI-sopeutumisvalmennuskurssin perheille.

Kurssiin kuuluu:

• Aloituskurssi 7.-9.2.2020, Erityisosaamiskeskus Suvituuli, Turku
  • Verkkoluennot ja -keskustelut
  • Päätösjakso syys-lokakuussa, aika tarkentuu myöhemmin

Kurssillla vahvistetaan koko perheen vuorovaikutusta ja lisätään puhetta tukevien ja korvaavien kommunikaatiokeinojen käyttöä toiminnassa, esimerkiksi leikeissä ja ulkoilussa. Kurssia on toteuttamassa myös Malike-toiminta ja aloitusjaksolla on kokeiltavana erilaisia toimintavälineitä lapsen osallistamiseen liikkumisessa ja harrastamisessa.

Kurssi on suunnattu vaikeasti vammaisten, leikki-ikäisten (n. 4-8 vuotiaiden) lasten perheille, jotka tarvitsevat tukea kommunikointiin ja vuorovaikutukseen. Vaikeasti vammaisella lapsella tarkoitetaan ensisijaisesti lapsia, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua.

Kurssi tarjoaa:

• Tukea arjen vuorovaikutukseen ja kommunikaatioon
  • Kokemusten, tietojen ja ideoiden vaihtoa muiden perheiden kanssa
  • Ohjattua toimintaa koko perheelle, virikkeellistä toimintaa lapsille ja osin omaa ohjelmaa vanhemmille

Osa kurssista toteutuu verkossa. Kurssi edellyttää tietokoneen ja internetin käyttövalmiutta.

Kurssi on maksuton.

Lisätietoja: erikoissuunnittelija Päivi Havas, paivi.havas@tukiliitto.fi, puh. 050 5695 331.

Lataa tästä kurssiesite

Hae kurssille