Teemaviikko: Ensi-ilta Raumalla

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 5.12.2022
Päättyy: 5.12.2022

Rauman Me Itse paikallisryhmä järjestää laajan yhteistyöverkoston kanssa

Ensi-ilta Raumalla

Kaikille avoin yleisötapahtuma ja ensi-ilta Raumalla joko 5. tai 7 joulukuuta (päivä varmistuu kuvauspäivänä 9.11.2022.)

Rauman Me Itse -ryhmä on viime vuosina tehnyt tärkeää muistitiedon tallentamista eri Rauman kaupunginosista ja saaristosta. Tänä vuonna järjestyi yksi kuvauspäivä Rauman museon muistelijoiden kanssa, jolloin kuvaamme 3–4 lyhytelokuvaa Rauman Nummen kaupunginosasta. Elokuvien ensi-ilta ajoittautuu kehitysvammaisten teemaviikolle ja se sopii hyvin asennemuokkaukseen siitä, että erityisryhmätkin voivat tehdä tärkeää kotiseutu- ja kulttuurityötä kulttuurituottajan roolissa.

Yhteistyössä mukana:

  • Satakunnan Elävän Kuvan Keskus ry (elokuvan tuotanto MEKA TV Rauman meikäläisten kanssa)
  • Rauman museon ystävät ry, elokuvan muistelijat
  • Ravintola Torni, kuvauspaikka
  • Rauman palvelutori, järjestelyt

Tekijät esittelevät elokuva ja samalla tuovat esille omaa osuuttaa elokuvien tuottajina ja toteuttajina. Raumalla viime vuosina toteutettu toimintamalli on hyvää konkreettista asennekasvatustyötä suurelle yleisölle ja toivottavasti myös päättäjille, jotta erityistaidetoiminta miellettäisiin oikeaksi työksi.

Lisätietoja
Ari Impola
ari.impola@dnainternet.net

Olemme osa valtakunnallista teemaviikkoa 1. – 7.12., joka nostaa esille kehitysvammaisten ihmisten oikeuksia.

 

Teemaviikko

Teemaviikko on 1. – 7. joulukuuta, ja silloin puhutaan hyvistä ja huonoista asenteista kehitysvammaisten ja vastaavaa tukea käyttävien ihmisiä kohtaan. Viikon tunnuslause 2022 on ”Sun asenne – mun elämä”. Lisätietoa Tukiliiton sivulla:
Kehitysvammaisten ihmisten teemaviikko