Taitoa tulevaan, ratkaisu- ja voimavarakeskeinen verkkovalmennus itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 25.11.2019
Päättyy: 25.11.2019

Taitoa tulevaan -verkkovalmennus

Valmennus on tarkoitettu itsenäistymisvaiheessa olevien nuorten vanhemmille, joiden 13 – 29-vuotiaalla nuorella on kehitysvamma tai vastaavia tuentarpeita.

Aiheuttaako nuoren itsenäistyminen paljon kysymyksiä ja tunteita: Pärjääkö nuori, pärjäänkö minä? Miten tuen nuoren omia valintoja? Pystynkö päästämään irti? Miltä muutos minusta tuntuu? Muuttuuko vanhemmuus? Miltä tulevaisuus näyttää? Mikäli haluat pohtia tarkemmin nuoruuden tärkeää kehitystehtävää sekä omia vanhemmuuden taitojasi henkilökohtaisten tehtävien kautta sekä yhdessä työntekijöiden ja toisten vanhempien kanssa, tämä valmennus on juuri sinulle. Valmennus on maksuton. Lue Kristiina ja Ilona Pyykösen tarina Ilonan muutosta omaan kotiin. Kristiina Pyykönen osallistui verkkovalmennukseen keväällä 2019.

Valmennus kestää kuusi viikkoa, ja sen lähtökohtana ovat jokaisen osallistujan omat tavoitteet ja uusien vanhemmuuden taitojen oppiminen. Valmennus sisältää alustuksia ja tehtäviä sekä keskustelua ryhmächatissa viikottain. Osallistuaksesi tarvitset tietokoneen, padin tai älypuhelimen sekä toimivan verkkoyhteyden ja perustaidot netin käytöstä. Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa, jotka valitsemme hakijoiden joukosta. Haku on päättynyt.

Valmennus tapahtuu verkossa yksilöllisesti ja tietoturvallisesti Movendoksen mCoach etävalmennustyökalun avulla. Saat siellä materiaalia ja tehtäviä eri teemoista, ja myös henkilökohtaista palautetta ja uusia ideoita omien vanhemmuuden taitojen kehittämiseen. Lisäksi joka viikko järjestetään ryhmächat, jossa voit jakaa kokemuksia ja keskustella kirjoittamalla muiden valmennukseen osallistuvien ja työntekijöiden kanssa. Ryhmächat järjestetään Tukinetissä maanantaisin klo 18 – 19.30.

Ryhmächatin ajankohdat:

21.10. klo 18 – 19.30
28.10. klo 18 – 19.30
4.11. klo 18 – 19.30
11.11. klo 18 – 19.30
18.11. klo 18 – 19.30
25.11. klo 18 – 20

Tutustu verkkovalmennukseen paremmin tästä linkistä.

Valmennus toteutetaan yhteistyössä Kehitysvammaisten Palvelusäätiön elämänmuutostoiminnan kanssa.