Polymikrogyrioihin johtavat syyt Perisylvian oireyhtymässä -verkkoluento (Teams)

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 17.6.2021
Päättyy: 17.6.2021

Luento 17.6.2021 klo 17.15 – 19.15 Teams-verkkoalustalla. Illan luennoitsijana on Lastenneurologian dosentti Ritva Paetau, joka on perehtynyt Perisylvian oireyhtymän taustalla oleviin tekijöihin. Polymikrogyrioiden eli aivojen poimuttumishäiriöiden aiheuttajia on monenlaisia. Sikiöaikaisen hapenpuutteen ja joidenkin virusinfektioiden lisäksi viime vuosina on kertynyt lisääntyvästi tietoa siitä kuinka eri geenivirheet voivat häiritä aivokuoren muodostumista ja johtaa vaihteleviin oireisiin esimerkiksi oireyhtymään usein liittyvän epilepsian osalta.

Alustus kestää noin tunnin, jonka jälkeen on mahdollisuus kysyä ja keskustella. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille, joita Perisylvian oireyhtymä koskettaa omaisena tai työn ja opiskelun kautta.

Ilmoittautuminen 14.6.2021 mennessä webropol-lomakkeella (siirry sivulle)
https://link.webropolsurveys.com/S/D04EC0D6A7E3D0FD 

Tapaamisen luento-osuus (45 min) taltioidaan ja se on katsottavissa kahden viikon ajan luennon jälkeen. Taltioinnin katsomiseen tarvittavan linkin saa yhteyshenkilöltä (Pia Henttonen, tiedot alla) pyydettäessä sähköpostitse. Tämä mahdollisuus on tarkoitettu erityisesti oireyhtymän kanssa työskenteleville, joille iltatilaisuuteen osallistuminen olisi hankalaa. Luentoon liittyvää kysely- ja keskusteluosuutta ei tallenneta. Luennossa käsiteltävät asiat voivat olla vaikeaselkoisia, joten toivomme osallistumista itse tilaisuuteen. Silloin voitte kysyä ja tarkentaa käsiteltäviä asioita itse luennoitsijalta.