Nuorten perhekurssi: Ylimääräinen X- tai Y-kromosomi

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 13.5.2022
Päättyy: 15.5.2022

Harvinaiskeskus Norion järjestämä kurssi on tarkoitettu perheille, joissa noin 13–17 -vuotiaalla nuorella on ylimääräinen X- tai Y-kromosomi (esim. XXY, XYY, XXX, XXYY). Kurssi toteutetaan hybridikurssina, etänä ja livenä.

Vanhemmille suunnatut etätapaamiset järjestetään Teams-alustalla 4.4., 11.4., 25.4. ja 2.5. maanantaisin klo 18–20. Perheiden yhteinen viikonlopputapaaminen on 13.–15.5.2022 Iiris-keskuksessa Helsingin Itäkeskuksessa. Iiriksessä majoitutaan perhehuoneissa ja viikonloppu sisältää täysihoidon.

Kurssilla tuetaan vanhempia nuoren murrosiän tuomien haasteiden keskellä. Vanhempien ohjelma sisältää ohjattuja ryhmäkeskusteluja ja eri alojen asiantuntijoiden pitämiä tiedollisia osuuksia nuoruusikään liittyvistä teemoista, kuten opiskelu ja työelämä, itsenäinen asuminen, ihmissuhteet ja seksuaalisuus sekä itsetunto ja psyykkinen terveys. Viikonlopputapaamisessa on omaa ohjelmaa nuorille ja sisaruksille sekä koko perheen yhteistä ohjelmaa. 

Hakuaika kurssille päättyy 20.3.2022. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake verkossa. Hakulomakkeeseen pääset klikkaamalla tästä (linkki vie Webropol-lomakkeeseen, joka avautuu uudessa ikkunassa).

Kurssin järjestää Harvinaiskeskus Norio ja sen rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Osallistujille kurssi on maksuton. Matkakuluista perheet huolehtivat itse, eikä niihin ole mahdollista hakea Kelan matkakorvausta.