Nuorten perhekurssi: Harvinaiset geenipoikkeamat, Helsinki

Tapahtuma on päättynyt
Alkaa: 18.10.2022
Päättyy: 21.10.2022

Harvinaiskeskus Norion järjestämä kurssi on tarkoitettu perheille, joissa noin 13–17-vuotiaalla nuorella on harvinainen geenipoikkeama, joka aiheuttaa kehitysvammaisuutta tai samankaltaisia haasteita. Geenipoikkeama on voinut löytyä jo lapsuudessa tai vasta nuoruusiässä. Kurssi järjestetään 18.–21.10.2022 Iiris-keskuksessa Helsingin Itäkeskuksessa. Iiriksessä majoitutaan perhehuoneissa ja kurssi sisältää täysihoidon. Vapaa-ajan mahdollisuuksia kurssiohjelman ulkopuolella tarjoaa viereinen Itis-ostoskeskus sekä kaikki metromatkan päässä avautuvat Helsingin mahdollisuudet.

Kurssi tarjoaa  koko perheelle aikaa olla yhdessä poissa arjen kiireistä ja mahdollistaa ajatusten ja kokemusten jakamisen muiden perheiden kanssa. Kurssilla tuetaan vanhempia nuoren murrosiän tuomien haasteiden keskellä. Vanhempien ohjelma sisältää ohjattuja ryhmäkeskusteluja ja eri alojen asiantuntijoiden pitämiä tiedollisia osuuksia nuoruusikään liittyvistä teemoista, kuten opiskelu ja työelämä, itsenäinen asuminen, ihmissuhteet ja seksuaalisuus sekä itsetunto ja psyykkinen terveys. Nuorille ja sisaruksille on kurssilla päivisin omaa ohjelmaa, joka pitää sisällään ohjattua pienryhmätoimintaa. Nuorten ja sisarusten ohjelmassa käsitellään ryhmän tarpeista nousevia teemoja erilaisin toiminnallisin menetelmin unohtamatta mukavaa yhdessäoloa ja hauskanpitoa. Lisäksi kurssilla on koko perheen yhteistä ohjelmaa.

Kurssille otetaan 6-8 perhettä. Hakuaika kurssille päättyy 18.9.2022. Kurssille haetaan täyttämällä hakulomake verkossa. Hakulomakkeeseen pääset klikkaamalla tästä (linkki vie Webropol-lomakkeeseen, joka avautuu uudessa ikkunassa).

Kurssin järjestää Harvinaiskeskus Norio ja sen rahoittaa Sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoilla. Osallistujille kurssi on maksuton. Matkakuluista perheet huolehtivat itse, eikä niihin ole mahdollista hakea Kelan matkakorvausta.